Пеевски: Чакам на дебат Иво Прокопиев

Готов съм да помогна на Иво Мирчев с диета, ако неговият началник Прокопиев му позволи да общува с мен, каза водачът на листите на ДПС във Велико Търново и в Благоевград

Пеевски: Чакам на дебат Иво Прокопиев | StandartNews.com
  • Готов съм да помогна на Иво Мирчев с диета, ако неговият началник Прокопиев му позволи да общува с мен, каза водачът на листите на ДПС във Велико Търново и в Благоевград Делян Пеевски

С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог. Това заяви в ексклузивно интервю за управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов водачът на листите на ДПС във Велико Търново и в Благоевград Делян Пеевски. Повод е изявлението на Христо Иванов от сутринта. Лидерът на "Демократична България" смени спешно листата си и от Пловдив се кандидатира в Търново, отправяйки покана за дебат към Пеевски.

Ето какво отговори Делян Пеевски:

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ, БЛИЦ

- Г-н Пеевски, Христо Иванов Ви призова на дебат. Готов ли сте да излезе на публична дискусия с него?

- С г-н Христо Иванов няма какво да си кажа, тъй като той не изразява собствената си воля, а тази на неговия началник Иво Прокопиев. Има време Прокопиев да се регистрира като кандидат-депутат от неговата или някоя от другите му партии. С негови подставени лица и пионки не виждам смисъл да водя диалог.

Видяхме как Прокопиев с неговите медии се упражнява на мой гръб. Ако той се кандидатира за депутат, аз съм готов на дебат с него. Моята грешка е, че досега не съм говорил по тази тема и не разкривах истината.

Иво Прокопиев чрез неговите медии ми изгради несъществуващ образ. Той е истинският олигарх. Българските граждани трябва да знаят цялата истина за олигархията и хората, които я олицетворяват. Готов съм на дебат с Прокопиев където и когато поиска, стига да се кандидатира за народен представител и да застане с лицето си. 

- Преди няколко дни обещахте, че публично ще говорите по някои интересни теми. Какви разкрития сте готов да направите?

- Готов съм да разговарям по всички теми, които са важни и са в интерес на българските граждани. Това например са темите за осигуряване на повече детски градини и намаляване на ставката на ДДС от 20% на 9% за хляба, лекарствата и всички стоки, които са важни за ежедневните нужди на хората.

Важна тема за мен са и младите хора и това компаниите да им осигуряват преференциално работни места, за да могат те да се задържат в нашата страна, а не да ходят в чужбина.

- Членът на ръководството на „Да, България” Ивайло Мирчев заподозря, че Методи Лалов иска оставката на Христо Иванов, защото Вие смятате да изнесете подробности от срещата си с него. Какъв е вашият коментар?

- Излишно е да коментирам Ивайло Мирчев. Единствено, ако той бъде избран за народен представител, мога да му помогна с диета, стига, разбира се, неговият началник Иво Прокопиев да му позволи да общува с мен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай