Опашки отказали пловдивчани от гласуването

Искат хората, връщат се по няколко пъти, но организацията е нулева, казват очевидци

Опашки отказали пловдивчани от гласуването | StandartNews.com

Дълги опашки пред изборните секции са отказали някои пловдивчани от гласуване. Това сподели читателят на "Марица" Николай Стоянов, който е възмутен от организацията на изборния ден в града, и в частност в кв. "Кършияка".

Той успял да мине към 16 часа пред урната в училище "Райна Княгиня", но родителите му още висят и чакат реда си. "Условията, при които протича изборния ден, са безумни. Не знам машини ли няма достатъчно, организацията ли е ужасна, но опашките са с по над 30 души. Проблемът е, че самото разпределение на секциите не е равномерно, има дисбаланс в количеството адреси. Не втория етаж имаше опашка над 30 души, а на първия няма хора. Като гледам колко време отнема чакането и гласуването, не знам дали ще се справят до края на изборния ден", посочи Николай пред "Марица". 

Той каза, че е сигнализирал председателката на секционната комисия, в която е подал вота си, както и Районната избирателна комисия за Пловдив, но и от двете страни вдигнали ръце. "Нищо не можем да направим!", бил отговорът. 

"Има тотален отказ от действия, от подаване на сигнали, от каквато и да е била рекация, отговарят, че нищо не могат да направят. Казват, че избирателната активност е ниска. Не е така. Различни неща са отразената избирателна активност и тази на хората, които искат да гласуват", коментира пловдивчанинът.  Близки му споделили, че за трети път ходят от сутринта, тъй като има опашки. Така и не са гласували още. "Искат хората, връщат се по няколко пъти, но организацията е нулева", посочи Николай. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай