Събота,

Лозан Панов срина Радев! Как го нарече

От: Редактор -
2103
Лозан Панов срина Радев! Как го нарече
A
A
A

Силни думи на Лозан Панов, кандидат за президент, пред БНТ. Той нарече президента Радев "фалшив герой" и нападна Бойко Борисов.

"Случи се така, че г-н Гешев премина като едно торнадо, благодарение на своя необуздан характер, през държавата и всъщност показа по един безспорен начин, че проблем в съдебната система съществува, от тук нататък моя задача е да издигна тази тема на ниво кампания, за да може да покажем защо има нужда от тази сфера от промяна", това каза в "Още от деня" Лозан Панов, кандидат за президент.

На въпрос за предложението на Кирил Петков да заеме мястото на главен прокурор отговори: "Проблемът не е в смяната на лицето Гешев с лицето Лозан Панов. Това не е решението".

Според него президентската институция може да бъде остойностена с характер, защото в ситуациите един човек проявява своя характер.

"Бедни сме, защото ни крадат и защото тези, които би трябвало да ни пазят от кражбите, всъщност пазят крадците. Ето връзката със социалната тематика", отбеляза кандидатът за президент защо един от важните пунктове на кампанията му е съдебната система.

Той припомни протестите при избора на Гешев и подчерта, че ако той е бил президент, не би подписал указа за назначаването му, защото определено смята, че той не притежава качествата да бъде главен прокурор.

"Определено смятам, че един президент трябва да има за свое кредо интересът на народа. Той трябваше да покаже, че брани народа си от един такъв човек, който очевидно е негоден да изпълнява тази длъжност главен прокурор", заяви Панов.

 


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com