Хр. Иванов: Сезираме прокуратурата за снимките на Борисов

По думите му КЗК трябва да бъде сменена

Хр. Иванов: Сезираме прокуратурата за снимките на Борисов | StandartNews.com

"Пред съд трябва да бъде доказано, че българският премиер е разполагал с големи суми, чиито произход не може да обясни и които не фигурират в декларациите му. Тогава твърденията за "Хемус" и думите на Божков за подкупи вече ще се обвържат в една картина. За да бъде изяснено това, трябва да бъде намерен човекът, който е направил тези снимки. Прокуратурата трябва да се самосезира. Ние го направихме през лятото на 2020 г., днес ще го направим отново за новите снимки".

Това заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов в "Твоят ден" по повод новите снимки от спалнята на Бойко Борисов. На тях отново се вижда чекмедже, пълно с пачки.

По думите му големият въпрос не е личният живот на Бойко Борисов, а дали е вярно. И подчерта, че снимките са правени в продължение на 3 години и това се разбира по датите.

"Обръщаме се към всички, които искат да махнат Гешев и да направят съдебна реформа. ГЕРБ няма да са сред тях, защото той е така любезен да не прави разследване на снимките с огромните количества кеш, затваря си очите и за Пеевски", обясни Иванов.

Той смята, че е необходима поетапна подмяна на ръководствата на ведомствата, от които зависи да се упражнява контрол.

"В момента там са сложени калинки, чиято задача е да си затварят очите и да гледат настрани. КЗК трябва да бъде сменена", коментира той.

Според него момента социолозите не знаят какво мерят - температура ли, кръвно ли.

"Имаме безпрецедентна ситуация - 3 пъти избори, съвместяване на парламентарни и президентски вот, пандемия. Хората да не обръщат внимание на социологическите изследвания. Със сигурност търпим конкуренция от "Продължаваме Промяната", както и останалите нови формации, затова предлагахме общо явяване. Не позволихме конкуренцията да се превърне в конфонтация", сподели лидерът на ДБ.

Той предполага, че партията на Петков и Василев се надява, че ще привлече повече електорат заради новостта си.

"За мен важното брият на депутатите извън ГЕРБ и ДПС да позволят създаване на правителство", подчерта Иванов.

Той призова избирателите да гласуват за нещо сигурно и да дадат мандат на "Демократична България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай