Каракачанов за зеления сертификат: Това е безумие!

Не съм антиваксър, но мерки от вчера за днес само объркват хората и разединяват обществото, каза лидерът на ВМРО

Каракачанов за зеления сертификат: Това е безумие! | StandartNews.com

Зеленият сертификат в момента не дава ефект. Трябва да се проведе разяснителна кампания относно ползите от ваксините срещу COVID-19. И това трябваше да се направи през онези 7 месеца, в които служебният кабинет не направи нищо, за да спре пандемията.

Такова мнение изрази в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Когато въведоха безумието, наречено зелен сертификат, казахме, че това е грешка. Не може от днес за утре да се взимат мерки. Нека хората да не ме възприемат като антиваксър. Аз съм се ваксинирал и смятам, че всеки трябва да го направи. Не се прави обаче по този начин. Правителството седем месеца се заминаваше с политически простотии, изпълняваше политически поръчки. Служебното правителство имаше две задачи - да осигури честни избори и да се погрижи за здравето на хората. Начело на здравното министерство е човек, който дни преди да стане министър агитираше против ваксините и маските, разясни позицията си по темата Каракачанов.

И допълни, че в интернет е пълно с измислени теории за вредата от ваксините.

Не можеш да накараш хората на сила да направят нещо. В интернет е пълно с всякакви фалшиви пророци, които говорят какви ли не глупости. Мен са ме срещали хора по улицата и са ме питали вярно ли е, че ни слагат чипове и ни пръскат с вируси от самолети. Когато хората видят, че тези, които са начело на държавата, се ваксинират, ще се замислят дали глупостите за чиповете, които се пишат в интернет, са истина. Начело на държавата стоят двама генерали - премиер и президент. Обясни на хората и ги поведи ти, каза още председателят на ВМРО.

По думите му, за да се успокои обществото, зеленият сертификат трябва да бъде отменен и здравният министър да бъде уволнен.

Припомняме, че ние от ВМРО първи се противопоставихме на въвеждането на зелените сертификати „от вчера за днес“ и българският представител в ЕП Ангел Джамбазки дори подаде жалба във ВАС срещу заповедта на МЗ.

Вчера, преди срещата на служебния кабинет при президента Румен Радев, отново ние поискахме да се вземе решение хората, които имат антитела, доказани по съответния, посочен от здравните власти ред, също да получат възможността за свободен достъп до социалния живот на страната. Както стана ясно за всички, не само това, но и нищо съществено не беше решено и на тази среща, а обществото се обърна човек срещу човек. Ето защо ние смятаме, че вече е напълно вредно този сертификат да бъде задължителен, защото това е дискриминационна мярка.

Това трябва да спре и политиците да мислят първо за българския народ и след това за избори и лична облага, подчерта още в интервюто си по Нова телевизия Красимир Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай