Карадайъ с ангажименти към българите в чужбина. Ето какви

Искра Михайлова прави платформа за консултации към Президентството

Карадайъ с ангажименти към българите в чужбина. Ето какви | StandartNews.com

Всеки един от вас е посланик на България там, където се намира. Това каза на българите от 17 точки по света лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ в уникален онлайн разговор. Той се проведе от белия автобус, с който Движението традиционно прави предизборната си обиколка из България.

Това е нашият своеобразен офис, място, където се извършва цялата организационна дейност по време на кампанията, работната ни площадка, обясни президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И в края на първата по рода си среща показа на българите зад граница "Овалния кабинет" на ДПС.

Малко повече от час кандидат-президентът Мустафа Карадайъ и кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова отговаряха на въпросите на наши сънародници от цяла Европа и Турция. Българите имаха куп питания. Те искаха да знаят каква е политиката на кандидат-президентската двойка към българите в чужбина, каква е ролята на културните институти на България зад граница, как може да се подобри работата на дипломатическите и консулските служби, какво ще направи държавата за признаване на трудовия стаж и осигуровките.

България не може да бъде майка за гражданите, които живеят в България и мащеха за тези в чужбина. Българите в чужбина са капитал при контакта с държавите, в които се намират, каза Карадайъ. И заяви, че всеки един от българите в чужбина е посланик на Родината си в страната, в която живее.  

Като бъдещ вицепрезидент Искра Михайлова се ангажира със създаването на специална дигитална платформа към президентската институция, на която всеки българин в чужбина да може да задава въпроси и да е сигурен, че ще получи експертен отговор, включително ако се налага и след консултация с държавните институции на страната, в която живее.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай