Карадайъ прави стратегии за сигурност и енергетика

Ние с г-жа Михайлова ще бъдем генератори на национални обединяващи каузи и цели, каза лидерът на ДПС

Карадайъ прави стратегии за сигурност и енергетика | StandartNews.com

Ние с г-жа Михайлова ще бъдем генератори на национални обединяващи каузи и цели. Но също така ще бъдем двигателя за изработване на национални стратегии. Това каза лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в Стамболово, Хасковска област, който се проведе при най-строго спазване на противоепидемичните мерки. В него участваха още кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на партията Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

Европа вече има стратегия до 2050 година - Зеления пакт, а ние по нито един въпрос нямаме яснота за следващата година, посочи кандидат-президентът. И се ангажира да отвори политическия дебат за изработване на стратегии за енергетика, национална сигурност, отбрана, образование, здравеопазване, земеделие.

Всички тези стратегии трябва да получат политическо съгласие, а именно президентската институция е мястото, където различните политически партии със своите различни ценности, цели и програми за постигнат съгласие за националните цели и приоритети, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Ние показваме правилния път на България още от 1989 г., каза още Мустафа Карадайъ. И заяви, че днес най-важно е да се възстановят държавността и демокрацията в България.

Държавните органи и държавният апарат трябва да работят в услуга на гражданите, а не да се превръщат в бухалка срещу тях и бизнеса, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Готово ли е българското общество, да има президент който се казва Мустафа? Отговорът е да! По няколко причини, заяви Искра Михайлова. И ги посочи:

"Първата е, защото ние с вас сме българското общество, не някой друг. Не някой от космоса, който не знае какво означава толерантност, не някой, който сега повтаря нашите послания. Чухте ли, че Бойко Борисов говори за единство? Направо анекдот. Един път вече го е казал, значи ни е гледал много внимателно. А чухте ли, че Радев говори за държавност? И аз се изненадах, значи и той ни е гледал. Първата крачка от успеха на нашата кампания за кандидати за президент и вицепрезидент, вече е извървяна. Ние продължаваме".

Ние правим кампания, която е адресирана към цяла България. Със самочувствието на това, което прави ДПС, каза още Михайлова.

България трябва да има президент обединител, не който прави барикади. Ние можем, да бъдем лице, глас, двигател за реализирането на обединяващи страната ни каузи, категорична бе Искра Михайлова. И разказа за срещите с бизнеса, женски и младежки организации, които вече заявиха подкрепата си за кандидат-президентската двойка на ДПС.

Пример за единство на нацията даде зам.-председателят на ДПС Халил Летифов, цитирайки думи на майка си. Тя казваше човек има 5 пръста на едната ръка, всички са различни, но ако трябва да се лиши от някой, не би избрал нито един, каза Летифов. И допълни: "Това е нашето трудолюбие, това е нашето единство, а не юмрукът".

Днес ние с вас правим и пишем история в нашата Родина България, каза зам.-председателят на ДПС. Но има още едно действие, което трябва да направим, за да довършим историята и тя да има цялост - на 14 ноември с № 17 на първи тур: Мустафа Карадайъ президент, Искра Михайлова - вицепрезидент, заяви Летифов.

Община Стамболово е за нас бастион на ДПС в Хасково. Винаги, когато има растеж в гласовете и в подкрепата за ДПС в Хасково, това се дължи на Стамболово. Това се дължи и на хората с побелели коси и на всички вас, които 32 години подкрепяте ДПС в този труден път. Труден, защото демокрацията и държавността трудно се пазят, заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов.

Днес ние отново се убедихме, че демокрацията е нещо много ценно, за което трябва да се борим всеки ден и час. Наблюдаваме репресии към наши съграждани само и единствено защото са гласували за ДПС, допълни той. И продължи: "Нормално ли е да бъдат обискирани и претърсвани наши автомобили. Не е нормално и затова час по-скоро трябва да направим така, че да се освободим по-бързо от Рашковци, Радевци, за да вървим към средните стандарти в европейското семейство".

Ние никога не сме се разделяли, никога не сме се противопоставяли, а сме живели в единство, заяви и лидерът на младежкото ДПС Сезгин Мехмед, водач на хасковската партийна листа за парламент.

Ние, младите хора, си мислехме, че мракобесният период от 1989 г. е отминал.Но, явно днес все още продължават онези грозни действия в българското общество, за да задоволяват лични интереси, каза Мехмед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай