Карадайъ: Олицетворяваме единството на нацията

ДПС представи кандидатите си за президент, вицепрезидент и народни представители

Карадайъ: Олицетворяваме единството на нацията | StandartNews.com

Има хора, които да родени за битка за правата и свободите на гражданите. С тези думи съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк даде думата на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент на Движението. Партията представи онлайн днес кандидатите си за "Дондуков" 2 и за народното събрание. Профилът им е млади и образовани.

Благодаря на всички депесари за оказаното доверие, каза Карадайъ. И заяви: "Ние олицетворяваме единственото на нацията".

За мен е огромна чест и отговорност да бъда кандидатът за президент, издигнат от Движението за права и свободи. Кандидатирам се за президент с убеденост и вяра, че е дошло време за единение. В същото време си давам сметка каква отговорност е това. Вярвам, че само с общи усилия можем да постигнем успех, каза Карадайъ. И заяви: "От всеки един от нас зависи да възстановим държавността, да укрепим демокрацията и да направим България едно наистина добро място за живеене."

"Ние отдадохме много сили, понесохме много жертви в името на свободата и демокрацията. Ние имаме дълг да пазим извоюваната свобода, да пазим мира и демокрацията", продължи Мустафа Карадайъ. И подчерта: "Необходимо е да възстановим държавността, да гарантираме спазването на конституцията и законите на страната, да гарантираме работещи в синхрон институции, както и диалога между институциите.".

От нас зависи промяната да се случи, категоричен бе лидерът на ДПС. Той изтъкна, че българският президент има изключително важно място в този процес.

"Ние с г-жа Искра Михайлова можем да бъдем президентът и вицепрезидентът, които отговорно да изпълнят мисията си. Ние олицетворяваме единството на нацията. Можем да бъдем генератор на обединяващи национални каузи и да създаваме мостове между различните групи в обществото, да бъдем пример и гарант за спазването на конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа и държавата.", каза още кандидатът за президент на ДПС.

"Ние ще работим за премахването на омразата, разделението и агресията в обществото. Ще бъдем мост между партиите и институциите. Ще работим за добруването на всички български граждани, за да постигнем средния европейски стандарт на живот в страната - тук, в България. Ще работим така, че достойно да представим държавата навън, да превърнем България във фактор на стабилност в региона, да утвърдим нейното място в европейската и международна политика, да има траен мир в Европа и света, да бъдем добър съсед и надежден съюзник, твърдо да отстояваме интересите на държавата. Ние ще бъдем отговорните президент и вицепрезидент", категоричен бе Карадайъ.

Кандидатът на ДПС даде специално обещание към всички българи.

"Пред себе си, пред своите избиратели, пред всички български граждани, пред своята, пред нашата Родина обещавам, че и като президент, както досега като политик, като народен представител, председател на партията няма да прекъсна и да загубя връзката си с хората. Аз познавам проблемите на хората. Работя за намиране на решение на тези проблеми. Тези, които ме познават, ще потвърдят това.", каза лидерът на Движението. И допълни: "Призовавам ви заедно, смело и решително да влезем в тази битка и да спечелим изборите."

"Знаем, че няма да ни е леко, но ви уверявам, че си заслужава. Да бъдем част от големите дела на страната е нашето историческо призвание. Пожелавам на всички вас здраве и много сили, вяра и кураж по пътя. Заедно можем! Успех с № 17", заяви Мустафа Карадайъ.

Искра Михайлова, кандидатът на ДПС за вицепрезидент, заяви, че за нея е чест да бъде в двойката на ДПС към "Дондуков" 2. Тя поясни, че се е кандидатирала, защото вярва в демокрацията и правото всеки да може да избира, вярва в държавността. "Модерната държава се основава на правото, върховенството на закона и просперитета", каза тя.

"Тези избори са важни защото са тест за държавата и нейната демократичност", каза преди това Илхан Кючюк. Той поясни, ще ДПС ще поиска подкрепата на всеки един български гражданин. И се обърна към онези, които са извън страната, гарантирайки им, че връщане има. А на тези, които искат да останат, ще кажа, че България ще е до тях със своите институции и политици, със своето сърце, а там където тупти сърцето на България, туптят сърцата на всички нас, каза Кючюк.

Той изтъкна, че Румен Радев търси само пътя на юмрука и разединението. Именно затова ДПС излиза с визия за вота за президент - да е гарант за спазването на конституцията, да работи срещу омразата и да бъде мост между партиите. Той представи и биографията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, когото движението издигна за президент. Изтъкна, че Карадайъ не само познава политическия процес, но и има способността да го анализира.

В началото на онлайн събитието съпрезидентът на АЛДЕ представи водачите на листи на ДПС. Кючюк изтъкна, че Движението е положило усилия в 45 и 46-то НС да има диалог и гледна точка за визия за развитие на България. Именно затова ДПС иска да продължи с отговорност и самочувствие. По думите му трябва да има диалог между партиите и програма за икономически растеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай