Карадайъ каза какво ще е отношението му към опонентите

Ще бъдем президентът и вицепрезидентът които поставят ясни национални цели, заяви лидерът на ДПС

Карадайъ каза какво ще е отношението му към опонентите | StandartNews.com

Ние с г-жа Искра Михайлова не разглеждаме политическите си опоненти като врагове, а като хора с различни ценности, като богатство за правене на политика. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент от Движението, на среща с хората от Монтана. Заедно с него пред избирателите застанаха кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк и Димитър Аврамов, водач на листата на ДПС в района.

Изправям се пред вас в трудно време, изпълнено с изпитания и предизвикателства, когато хората се притесняват за здравето си, работата си, за хляба, каза Карадайъ. И допълни: „Но и във време на надежда, че с общи усилия, заедно можем да направим нашата Родина България по-добро място за живеене”.

Ще бъдем президентът и вицепрезидентът които поставят ясни национални цели – новата е да постигнем средните европейски стандарти на живот възможно най-бързо, заяви Карадайъ.Той подчерта, че ДПС има самочувствието да предлага днес нови национални цели, защото още от зората на демокрацията Движението посочва мястото и пътя на България. Във време, когато страната ни още беше във Варшавския договор, нашият почетен председател д-р Ахмед Доган формулира от трибуната на Народното събрание целта на България да бъде член на ЕС, но посочи, че пътят за това минава първо през членството й в НАТО, припомни Карадайъ. И заяви: „Успяхме да убедим и леви, и десни, да постигнем консенсус в обществото и през 2004 г. България влезе в НАТО. И нашият почетен председател получи златен медал от Конгреса на Америка за приноса му за членство на България в НАТО и за приноса му за мирния преход от комунизъм към демокрация. Това  е Движението за права и свободи. Така правим политика ние, ДПС – с ясна цел, ясни приоритети, ясна програма.”

След 2009 г. в България няма цел, няма посока. Това е големият ни проблем, независимо кои са били премиери и кои са били президенти, никой не е дефинирал ясна цел за последните 12 години. Затова няма как да имаме успехи, каза още Карадайъ.

Президентът на Република България трябва да предлага национални, обединяващи каузи, цели. Ние можем да застанем пред вас и да кажем, че България трябва да има ясна цел, която да започне да започне да реализира от днес - да достигне средните европейски стандарти на живот час по-скоро, каза Карадайъ. И припомни, че 5 години ДПС има програма за ускорен икономически растеж с 3 основни приоритета: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия – зелена икономика, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политическите процеси.

Ние с г-жа Искра Михайлова сме гарант, че Конституцията и законите на страната ще се спазват и ще се работи за интересите на народа и на държавата. Не като последните президенти и техните служебни министри да ползват държавния апарат за репресия срещу политическите си опоненти, газейки конституцията и законите на страната, подчерта лидерът на ДПС.

Нека заедно, смело и решително да се включим в тази предизборна кампания, за да спечелим изборите. Желая успех на нашата Родина България с номер 17, обобщи Карадайъ.

Мисията на вицепрезидента на Република България са каузите - истинските каузи, които засягат цялото общество – борбата с демографската криза, развитието на образованието, на науката, популяризирането на културното наследство, каза кандидатът за вицепрезидент на ДПС Искра Михайлова. ДПС отстоява всеки ден демокрацията в България, заедно с нея отстоява и държавността, категорична бе Михайлова.

Ние ще продължим да бъдем пазители на демокрацията в България, заяви и президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. „ДПС е партията на прогреса и на надеждата. Пет години говорим, че имаме програма, която се основава на европейските приоритети. Вчера дойде изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс и каза на управляващите, ако искате да се възползвате от големия европейски влак, който е и бърз, качвайте се веднага на него, защото сте закъснели. Явно вицепрезидентът по еврофондовете Атанас Пеканов го чу и внесе Плана за възстановяване, но късно. Няма да си получим  17% авансово от сумите”, обясни евродепутатът. И каза, че България е в тежки кризи: здравна, икономическа, демографска, политическа, защото няма консенсус. Трябва да върнем разговорите между институциите, не на улицата, категоричен бе Кючюк.

На 14 ноември освен за парламент, гласуваме и за президент. Тези избори са много важни. Досегашният президент се изявяваше по-скоро като партиен лидер, разделяше нацията, каза водачът на листата на ДПС в Монтана Димитър Аврамов. И допълни: „Моят избор за президент е Мустафа Карадайъ, гласувайте с № 17”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай