Карадайъ и Михайлова от Костандово: Единството е модерно

Да съхраним демокрацията и държавността в нашата Родина България, призова кандидатът за президент на ДПС

Карадайъ и Михайлова от Костандово: Единството е модерно | StandartNews.com

Заставам пред вас с чувство на дълг да съхраним и да запазим демокрацията и държавността в нашата Родина България. С тези думи лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ се обърна към множеството хора на площада в Костандово, област Пазарджик, където се проведе митинг на ДПС.

В него участваха кандидатът на Движението за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на ДПС Йордан Цонев, водач на листата в Пазарджик, Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и Сефер, Цановски, председател на УС на Американския университет в Скопие.

Партиите трябва да постигат при президента съгласие за излизане от кризите, за националните цели и приоритети, категоричен бе Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че президентската институция е полето, на което партиите трябва да постигнат съгласие и за изготвянето на национални стратегии в различните сектори - енергетика, образование, национална сигурност, отбрана, земеделие.

Президентът трябва да е генератор на национално-обединяващи каузи, заяви Карадайъ. И ги изброи:

Достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, не някога в бъдещето.

Безплатна и достъпна детска градина за всяко дете у нас.

Създаване на съвет по енергетика към президента, който да направи стратегия за преодоляване на разрастващата се енергийна криза.

Българският трибагреник във всеки дом и над всяка обществена сграда, защото той ни обединява.

Стратегия и план за преодоляване на демографската криза.

Българското културно-историческо наследство да стане част от световното.

За проблемите говорят всички, но като че ли никой не смее да каже какво може да се направи в бъдеще. А нашата кампания е точно за това - за бъдещето, заяви и Искра Михайлова.

Ние вярваме в демокрацията в България, вярваме в нейното бъдеще, вярваме в развитието на демокрацията в света и искаме да вървим по пътя на развитите демокрации, в които не само имаме право да избираме, но и да бъдем избирани, категорична бе тя. И допълни: "Вървим по пътя на модерните демокрации, в които не само можем да мечтаем, но и да реализираме мечтите си, както правят големите демокрации на Америка и обединена Европа".

А тук някой някъде обяснява, че българското общество не било готово да приеме президент, който се казва Мустафа. Аз казвам оттук, от площада в Костандово: Ние с вас сме българското общество и ние сме готови. Покажете го, обяснете на всички - ние сме модерно общество с модерни ценности. А единството е модерно. Защото единството е просперитет, заяви Искра Михайлова.

Проспериращите страни са единни. Успяват защото се базират на заедността на всички свои граждани. Защо България да е различна? Ние сме толкова силни, когато сме заедно. Ние сме толкова успешни, когато сме заедно, допълни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай