Изненада от Цветанов. С кого прави коалиция?

Лидерът на републиканците обединява десни партии

Изненада от Цветанов. С кого прави коалиция? | StandartNews.com

Цветан Цветанов ще изненада всички на вота за парламент на 14 ноември, излизайки на изборите в коалиция.

Републиканци за България съобщи днес, че ще участва на изборите не самостоятелно, а в съюз.

Най-вероятната коалиция е с „Консервативно обединение на десницата“ (КОД) на д-р Петър Москов, съобщи "Флагман". Двете партии отдавна разговаряли, но републиканците водели и други преговори. Идеята била да се направи по-широк коалиционен формат с партии от десния спектър.

Петър Москов бе здравен министър във втория правителствен екип на Бойко Борисов. Тогава той бе представител на Реформаторския блок, от който се отдели, създавайки КОД. По онова време пък Цветанов бе председател на ПГ на ГЕРБ.

На вота на 4 април Републиканците получиха малко над 42 000 гласа, което се равняваше на 1.31%. На следващите парламентарни избори на 11 юли партията получи 8546 гласа (0.31%).

КОД се яви на 4 април самостоятелно и взе 9415 гласа (0.29%). На 11 юли партията на Москов направи коалиция с БЗНС, БДФ и СЕК, която получи 7872 гласа (пак 0.29%).

СЕК - партия Средна европейска класа обаче вече е част от коалицията на Кирил Петков и Асен Василев. Заедно с основата от Настимир Ананиев партия "Волт" СЕК е мандатоносител на "Продължаваме промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай