Ива Митева: Българите очакват правителство

Вперили са очи във всички политически партии и силно се надяват да има кабинет.

Ива Митева: Българите очакват правителство | StandartNews.com

- Г-жо Митева, каква е равносметката Ви от приключилата кампания?

- Хората са в голямо очакване. Вперили са очи във всички политически партии и силно се надяват да има кабинет. Това чувахме ежедневно във всичките ни срещи. Наистина вярвам, че този път кабинет ще има. Всичко друго е безотговорно.

- Какво Ви питаха хората в страната, какво Ви споделиха?

- Проблемите са различни за всеки град. В  Кърджали колегите ни представиха проект, който ще облекчи движението в града, тъй като там няма околовръстен път. Поехме ангажимент да намерим пари за реализацията му.Във Варна се срещнахме с докерите.Бях една седмица в Разград. Там, за жалост, видях изпочупена площадка за хората с увреждания. Потресаващо е. Видях почти разрушената регионална библиотека с налепени бележки "Не пускай осветлението" - защото цялата система ще изгърми", и "Не отваряй прозорците" - защото цялата дограма ще падне. Видях покритите книги с наилони, миризмата на влажни книги. Просто ужасно. Разговарях с министъра на културата проф. Велислав Минеков за библиотеката и той ми обеща да започне още сега ремонтът, преди да са паднали дъждовете. Срещнах се организацията на глухите. Страшно е виждаш млади хора, които са безпомощни и нямат 5 лв., за да си платят членския внос. Дадено им е помещение в края на града - зад битака, което е страшно неудобно за тях. Поех ангажимент и ще поставя този въпрос веднага след конституирането на новото Народно събрание.В Ямбол новата болница не може да бъде завършена през март 2022 г. заради непреведени през лятото пари. Поехме ангажимент да бъдат осигурени 15 млн. лв. от държавата за оборудване и траншовете да бъдат изплатени. Радвам се, че "Продължаваме промяната" ни подкрепиха за това.  

- Какви други ангажименти поехте?

- Имам тетрадка, в която записвам всеки поставен ми от хората проблем. За да може с колегите ми да работим по решаването им.На всички, които са ми пратили имейл, съм отговорила, както и на всяко телефонно обаждане. Хората трябва да бъдат взискателни към нас. Когато си купуват стока, всички я оглеждат да бъде най-хубавата, най-качествената. А когато тръгнем да гледаме държавните дела, не сме толкова взискателни. Това трябва да приключи.

- Какви са вашите послания към избирателите?

- Да осъзнаят на първо място, че са избиратели. Че да избираш е граждански дълг. Хората трябва да започнат да ценят правата си, да се позовават на тях и да не допускат никакъв компромис с правата си. Ако това се случи, на 14 ноември българските избирателите ще гласуват и България ще изглежда по съвсем различен начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай