Илияна Йотова: С Радев ще издържим на атаките!

Йотова каза, че служебният кабинет ще остави добро наследство за редовно правителство

Илияна Йотова: С Радев ще издържим на атаките! | StandartNews.com

„Опонентите ни заложиха на атаките срещу нас, защото няма какво да предложат. Пет години бяхме под обсада, опитаха се да ни спрат по всякакви начини и да ни накарат да слушаме. Устояхме на натиска, ще издържим и сега, защото зад нас сте вие, вашата подкрепа ни прави по-силни и по-смели.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Северния парк пред жители от 25 МИР.

„Не отстъпихме от обещанията, които ви дадохме през 2016 г., и днес заставам пред вас с високо вдигната глава. Върнахме авторитета на президентската институция. Г-н Плевнелиев беше занулил институцията и безпрекословно изпълняваше партийните и политическите поръчки на Борисов, поругавайки взаимния контрол между институциите, записан в Конституцията“, изтъкна Илияна Йотова.

Тя заяви, че с президента Радев са започнали трудната битка срещу десетилетието на Борисов, което отне вярата в законите, срещу държавата монопол, чиито метастази са във всяка система. „Единственият, който дръзна да разкъса схемите и да извади на светло зависимостите, беше ген. Румен Радев“, изтъкна вицепрезидентът. Според нея опонентите се опитват да вбият клин между президентската двойка и БСП, както и всички, които я подкрепят, защото се страхуват и искат да разцепят единството на всички, които искат нова България.

Йотова коментира успешната формула на служебния кабинет, който по думите й ще остави добро наследство на следващо редовно правителство. Вицепрезидентът е убедена, че такова ще се състави след изборите на 14 ноември.

Илияна Йотова призова повече българи да гласуват, за да „спечелим изборите на първи тур“. „Обещавам ви, че тогава България ще бъде друга“, категорична беше тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай