Герджиков каза какъв е проблемът на Радев

Исках да бъда кандидат на всички българи, каза професорът

Герджиков каза какъв е проблемът на Радев | StandartNews.com

Основният проблем на Румен Радев е, че той беше твърде рязък и понякога смесваше това, което прави като президент с личното си отношение към хора и партии. Личното му отношение намери израз и в това как той постъпва политически като президент. Това коментира в предаването "Лице в лице" по бТВ кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков. Той е издигнат от Инициативен коминет и подкрепен от ГЕРБ.

„Президентът, който иска да обедини нацията е по-активен от всеки друг“, категоричен бе професорът.

Въпреки това Герджиков коментира, че е прекалено опасно да се дават още правомощия на държавния глава. Той допълни също, че е нужна дълбока съдебна реформа, защото без нея „ако Иван Гешев си отиде, утре ще дойде друг Иван Гешев при същите правила“.

„Виждал съм Ахмед Доган веднъж и то от 10 метра, нямам връзки с ДПС, не познавам Пеевски“, каза ректорът на СУ, отговаряйки на въпроси. Той уточни, че по времето на НДСВ, когато бе зам.-министър на образованието, е бил част от гражданската квота като експерт.

На въпрос как приема подкрепата на ГЕРБ, Герджиков отговори, че се е надявал тя да дойде от всички партии, като първи да бъдат десните и центристките.

„Исках да бъда кандидат на всички българи. На ГЕРБ им липсва диалогичност, това е главният проблем на правителствата на Борисов“, смята Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай