ДПС с нова цел - стратегия за бъдещето на Балканите

Днес не е модерно да се мрази, каза Мустафа Карадайъ на митинг в Айтос

ДПС с нова цел - стратегия за бъдещето на Балканите | StandartNews.com

Каква ни е политиката за Балканите? Този въпрос зададе от Айтос лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат за президент. И отговори: В момента не знаем.

Още в зората на демокрацията, ние от Движението за права и свободи бяхме казали, че за да има просперитет в страните от Балканите, всички те трябва да станат членове на ЕС и НАТО. България какво прави? Къде ни е стратегията? - продължи с въпросите Карадайъ. и обяви още една национална цел, която двамата с Искра Михайлова ще отстояват като президент и вицепрезидент. "Когато станем президент и вицепрезидент ще направим форум за Балканите".

Мустафа Карадайъ изброи и останалите каузи, за които ще работят с Михайлова: достигане на средните европейски стандарти на живот тук и сега, безплатна и достъпна детска градина за всяко дете, български трикольор на всяка забавачка, училище, обществена сграда.

Създаване на съвет по енергетиката към Президентството е едно от най-спешните неща, които трябва да се направят, защото енергийната криза тепърва се разраства, категоричен бе Мустафа Карадайъ на митинг в Айтос. В него участваха още Искра Михайлова, кандидат за вицепрезидент, Илхан Кючюк, президент на АЛДЕ, Халил Летифов, зам.-председател на ДПС, Атидже Алиева-Вели, евродепутат и Севим Али, водач на листата на ДПС в Бургас.

"Днес хората ми говорят как расте цената на хляба, на тока, на бензина, енергийната криза става все по-страшна. Кметът на Руен ми казва как няма дърва за хората. Това не е грижа към българите, това не е демонтаж на модела ГЕРБ а повтаряне на модела ГЕРБ при това в по-лоша версия. Защото и 2011 г., когато имаше президентски избори, ГЕРБ правеше кампания с дървата и лишаваше хората в Родопите от тях", заяви Мустафа Карадайъ.

Вече живеем в нов етап на демокрацията, вече мерим с аршина на Европейския съюз. И по този начин да оценяваме хората, както ги оценяват в Европа, каза лидерът на ДПС.

Днес всички български граждани, които са и достойни граждани на ЕС, са модерни, защото днес не е модерно да се мрази и да се противопоставя, днес е модерно хората да се оценяват по критериите на ЕС. Да чуят какво предлагаме ние, да видят каква политика правим, каза още Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай