Борисов прогнозира провал на зимния туристически сезон

Заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм

Борисов прогнозира провал на зимния туристически сезон | StandartNews.com

"Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година всички курорти работиха на макс. А сега сме в тъмночервената зона само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксина се говори, какво повече трябваше да направим." Предупреждението отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на туроператорския, ресторантьорския и хотелиерския бизнеси, състояла се в централата на партията.

"Навсякъде в Европа са пълни стадионите. А ние, заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. Нямаме да имаме зимен сезон", каза Борисов.

Кого лъжат със зеления сертификат? Защо побългаряваме всичко, попита лидерът на ГЕРБ. Той цитира и служебния здравен министър Стойчо Кацаров, който казал, че имало национално бедствие. "Ако правеха това, което правеше и Европа, сега нямаше да имаме такова бедствие".

Бойко Борисов попита какво е пречело на управляващите магистрала "Хемус" и защо са я спрели. "Парите за "Хемус" бяха там и те ги взеха. Бяхме ги заделили в отделна сметка. Спряха строежите на пътища и не можеш да стигнеш до красотите на България", възмути се бившият премиер.

Ще убият зимния туризъм. Ще има тежка зима с тази цена на тока, заяви Борисов.

"Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона", продължи Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай