Борисов каза кога ще излъчи кандидат за президент

ГЕРБ днес се регистрира в ЦИК за изборите „2 в 1“

Борисов каза кога ще излъчи кандидат за президент | StandartNews.com

До последния ден няма да излъчим кандидат за президент. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Партията днес се регистрира в ЦИК за изборите „2 в 1“.

Според него, ако името стане ясно по-рано, ще има атака към кандидата. Той даде пример, че в публичното пространство се е завъртяло името на проф. Асен Балтов, като номинация на ГЕРБ и е последвало уволнението му от „Пирогов“.

Той коментира и твърденията на служебния министър на културата Велислав Минеков, че партията  му е „превзела със сила“ два етажа от НДК и не плаща наем за тях. 

„Този служебен министър, Минеков, който щял да гони първата политическа сила от офисите ѝ, аджеба, нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори, а те не са честни, защото не приеха да броят квитанциите“, каза Борисов. 

Той беше категоричен, че Минеков лъже и обясни според кой закон на кого партията плаща наем.

„Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ за безобразията на един служебен кабинет. Радев го праща Минеков, бухалката си – Рашков. Те не могат да спечелят избори иначе. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент, за да се разправят с него още преди да има имунитет“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов отправи остра критика към целия служебен кабинет и водената от тях политика. Според него са приети лобистки текстове в актуализацията на Бюджет 2021, а нивата на корупцията са рекордни.

Жени-ГЕРБ избраха новото си ръководството. За председател на структурата беше избрана Екатерина Йорданова, а за нейни заместнички бяха избрани Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова, Карамфила Гюрова. 

Това се случи по време на онлайн форум, на който присъстваше и лидерът на партията Борисов. 

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да няма такива самозабравили се мъже с голямо его, които са склонни да тласкат държавата в хаос. Да си седят вкъщи и да си готвят те манджите“ каза Борисов.

 По думите му неслучайно най-много жени гласуват за ГЕРБ. Той изтъкна, че от партията са излъчени еврокомисари, евродепутати, министри, кметове и др. от нежния пол. „Няма друга партия, в която толкова много жени да участват“ допълни Борисов. 

„Изключително съм ядосана за това, че през последните месеци различни формации се опитват да смачкат демократичните процеси в България. Изключително съм ядосана за това, че се опитват самозвани политикани да изчегъртат всичко, около което се обединихме преди 15 г. През последните месеци се опитват да убедят и нас, и гражданите, че ние сме в корена на всяко едно зло и не сме постигнали нищо“, коментира Милена Дамянова. 

Според нея политическите им опоненти нямат програми и идеи за управлението на страната. „Хвърлиха страната в хаос, цели системи не работят нормално, а хората са уплашени и притеснени“, допълни тя. 

По време на срещата бяха обобщени резултатите на женската организация на партията. Бяха направени предложения за изменения на правилника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай