Борисов готов с премиер, пази го в тайна

Лидерът на ГЕРБ призна, че би наложил строги рестрикции за неваксинираните

Борисов готов с премиер, пази го в тайна | StandartNews.com

„Ако са такива резултатите, аз ще сложа един съвсем различен кандидат за премиер. Абсолютно отдалечен от ГЕРБ (…) Както Герджиков – нито го подкрепяме за президент, но той е 100% независим от ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложа да преговаря с другите партии, ще гледам да е такъв, че да може да преговаря с всички. Ще задържим една седмица мандата“, обясни Борисов.

Той подчерта, че има предвид конкретен човек, но няма да обяви името му.

Според него прочитът на проучванията показва, че „и без Радев не може, но и без Борисов не може“. По думите му отговорната позиция би била „поне за 6 месеца да оставим нашата омраза и да не пречим на хората“, но това не е предложение за примирие.

Коя е "Мата Хари"?

"Един гнусен компромат" са новите снимки, за които се твърди, че отново го показват в спалнята му заедно с шкафче с пари и ценности.

Борисов заяви, че кадрите с мебела са правени когато го е нямало "и след това на някой са му платили да ме снима как спя".

Коя е авторката на кадрите, която в интервю оприличи на легендарната шпионка Мара Хари? "Няма да доставя на воайора Радев това удоволствие", отговори Борисов.

Какво би направил за здравната ситуация?

Лидерът на ГЕРБ отново разкритикува действията на служебното правителство в борбата с пандемията, като подчерта, че е трябвало още август-септември да има 70-80% ваксинирани.

„Аз се надявам до края на зимата да оживеем. Днес имаме 199 българи починали, в последните 7 дни имаме 1101 българи, които няма да дочакат нито да се променим, нито да се оправим“, подчерта Борисов.

Какво е щял да направи той, ако беше на мястото на сегашния премиер? „Щяхме да кажем от 15 септември учители, работещи – това, което направиха Франция, Германия (сериозни рестрикции за неваксинираните работещи – б.р.). Да, щеше да има недоволни, но сега щяхме да имаме 70% ваксинирани, колективен имунитет. Радев няма топките да го направи, криха се с Кацаров месеци наред. С добро, с натиск, с убеждение – щях да загубя изборите, но сега България щеше да е като всяка европейска държава “, отговори той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай