Битката за Пловдив. Борисов пуска еколог, Вигенин – общинар

Нови лица в парламента

Битката за Пловдив. Борисов пуска еколог, Вигенин – общинар | StandartNews.com

Една от най-ожесточените битки на парламентарните избори на 14 ноември се очаква да е в Пловдив. Там сили ще премерят лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин, зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов и лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков. На миналите избори шампион по преференции бе Тошко Йорданов.

Извън челния лидерски сблъсък обаче ГЕРБ и БСП могат да вкаран от Пловдив нови лица.

Бившият шеф на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев има шанс да стане депутат от ГЕРБ. Това ще се случи,  ако партията на Бойко Борисов има минимум три депутатски места в 16-и МИР под тепетата, както беше на предишния вот и ако бившият премиер да спази традицията и избере да влезе в Народното събрание от София. Така мястото на доц. Шилев е сигурно, защото и на тези избори челната тройка на ГЕРБ под тепетата е Бойко Борисов, Иван Тотев и Радомир Чолаков, който оглави инициативния комитет, издигнал проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент. Доц. Шилев е четвърти.

Бившият общински съветник Иван Петков-Бебето пък се очертава като най-сигурния пловдивски депутат от БСП. Той е поставен на второ място в червената листа за 16-и МИР след водача Кристиан Вигенин, става ясно от окончателните списъци. Вигенин е водач и на листата в Ямбол и ако избере да влезе в НС оттам, дори БСП да има само един спечелен мандат, Петков е сигурин депутат.

"Очаквам по-добър резултат спрямо вота на 11 юли и над 20 000 гласа за БСП в Пловдив, защото партията ни се държа най-адекватно в последния парламент, беше конструктивна и търсеше диалога", коментира пред "Марица" Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай