Битката на големите. За кого ще гласува Валя Балканска?

Теодосий Спасов също каза своя избор

Битката на големите. За кого ще гласува Валя Балканска? | StandartNews.com

Започнаха да стават ясни имената в Инициативния комитет, който ще издига кандидатурата на ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков за президент.

Едно от водещите лице в него е космическият глас на България Валя Балканска, съобщи БНТ. Зад проф. Герджиков застават и 12 ректори на университети.

Подкрепата си за Анастас Герджиков заяви и Теодосий Спасов, изтъквайки че "ни трябва единение, а не разделение".

В Инициативния комитет са имена, силно свързани с дясното политическо пространство като Богдана Карадочева, която казва, че подкрепя проф. Анастас Герджиков, "защото ни трябва смирение".

Стефан Цанев също застана зад професора, защото е изцяло различен от действащия президент и по думите му ще има интересен сблъсък на идеи, философия и визия между двамата.

Подобни са аргументите и на проф. Николай Овчаров и на проф. Румяна Коларова.

"Смятам наистина, че той е човек, който може да умиротвори нацията. Честно казано, това е голямата ми мечта. Най-сетне да мирясаме, стига вече сме се конфронтирали българите. В края на краищата една нация, един народ сме. Мисля, че и с първите изявления, а и доколкото го познавам, това е човек, който действително ще допринесе в тази насока", каза проф. Овчаров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай