Атанасов проговори за кандидата за президент на ДБ

Трябва да има строг граждански профил, заяви съпредседателят на парламентарната група

Атанасов проговори за кандидата за президент на ДБ | StandartNews.com

„Имаме още малко работа преди да обявим кандидата ни за президент. Той трябва да има строг граждански профил. Не трябва да е човек от армията, трябва ни гражданин, който познава добре устройството на държавата и да може да излъчва справедливост“. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов пред БНТ.

„За да може да бъде решена политическата криза в страната, е нужно да се търси конфигурация на единомислещи партии.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ имаме общи цели, като ограничаване на борбата с корупцията, например. Ние запазваме нашата подкрепа. Насърчени сме от избирателите си да продължим пътя си. Сигурен съм, че ще бъдем солиден фактор и в следващия парламент“, подчерта той.

„Новата формация планира среща с нас, така че такава ще бъде осъществена. Нашето предложение беше да се явим с общи листи, като коалиция, но това ни бе отказано“, посочи Атанасов.

„Не сме решили основният проблем в държавата – да отстраним борисовата държава от власт. Това изисква мощно усилие. Тук не е важно кой в коя част на политическия сектор се намира. Важно е да се излъчи правителство на промяната.

Необходим е работещ парламент, защото са нужни промени в Конституцията. Нужна е държавническа мъдрост, за да се постигне съдебна реформа. Трябва да се работи упорито“, обясни съпредседателят на "Демократична България".

По думите му е изключително важно да има и работеща икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай