Ахмедов каза целта на ДПС: 17% на изборите

България има нужда от нови хоризонти, заяви заместник-председателят на Движението

Ахмедов каза целта на ДПС: 17% на изборите | StandartNews.com

 Днес, ние от ДПС, имаме смелостта, достойнството и куража да издигнем за първи президент - човек от нашата общност, Мустафа Карадайъ. Той е президентът в нашите сърца, той от поколението, което успя да превърне Движението не само в партия, но и в начин на живот. Това заяви заместник-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и водач на листата на ДПС в Разград на среща с членове и симпатизанти в града.

„Сега имаме президент, който поставя множество разделителни линии. По Конституция той трябва да е обединител, олицетворение на нацията. Такъв е само нашият кандидат – Карадайъ“, добави Ахмедов.

Той обясни какво казва ДПС с неговата кандидатура:

„Ясно казваме, че ДПС трябва да участва във властта. Видяхме без нас какво се случи цяла година, не успяха да направят досега правителство, защото липсва маята. А маята е ДПС“, заяви Ахмедов.

Той посочи и целта на изборите - с номер 17 да имаме 17 % от гласовете.

„Нека да покажем на всички, че с отрицание на ДПС хубавите неща няма как да се случат, че е дошло време ДПС да вземе своето сериозно място в политическия живот на страната. И това е така, защото България има нужда от нови хоризонти, а носителят на новото е ДПС“, каза още заместник-председателят на Движението.

Ахмед Ахмедов коментира остро полицейските репресиите срещу симпатизанти на ДПС.

„Разград не е само столицата на Делиормана, но е и столица на демокрацията. Никой от нас не може да забрави майските събития от 1989 година, когато нашите братя и сестри платиха висока цена, за да можем да имаме чест и достойнство в нашата Родина България. Припомням на тези, които са забравили, че тогава ние нямахме право да носим нашите имена, да говорим свободно майчиния си език, да изповядваме нашата религия. Благодарение на д-р Ахмед Доган се случиха майските събития и ние осъзнахме за какво се борим“, каза Ахмедов. И добави:

„32 години след тези събития сега наблюдаваме същата агресия с една и съща цел – да бъдем изплашени, да бъде накърнено нашето достойнство. И всичко това го правят на гърба на най-уязвимите групи и най-вече върху плещите на възрастното поколение.

Докато нашите структури подпомагат държавата, за да може всеки да упражни свободно своя глас и по този начин спазваме Конституцията и законите на страната ни, наблюдаваме своеволия на полицията, която действа с механизмите на народната милиция от онази далечна 1989 година.

Дошъл някакъв с униформа, дори не се представил, за да прави репресии. Ние не сме маймуни, ние сме хора с достойнство. Предупреждавам, ако не се спрат, ние може да стигнем и до граждански арест“, добави Ахмедов.

„Както едно време сме имали смелостта да се изправим срещу танковете и автоматите, днес също няма да оставим някой да бъде подложен на тормоз. Няма да допуснем да има революция на неосъществени комунисти.Ясно искам да кажа - всеки един от тях ще бъде защитен от нашето голямо семейство, от нашата общност“, категоричен е водачът на листата на ДПС за Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай