Ще осигуря подкрепа от ЕС за плечарите

Ще настоявам за ефективно българско земеделие, приоритетно за малките земеделски стопанства, казва Камен Костов

Ще осигуря подкрепа от ЕС за плечарите | StandartNews.com
  • Ще настоявам за ефективно българско земеделие, приоритетно за малките земеделски стопанства, казва Камен Костов
  • Със силна ЕНП ще можем да отстояваме интересите на България
  • В свободното си време се грижа за 200 биологични пчелни семейства

Камен Костов е № 14 в листата на ГЕРБ за европарламента. Той е зам.-областен управител на Сливен. Преди това е рРаботил е като експерт по социални дейности в неправителствения сектор и асистент по европейски проекти.

Кои от приоритетите на България ще отстоявате в Европейския парламент?

Ще настоявам за ефективно българско земеделие, приоритетно за малките земеделски стопанства. Като човек, който се занимава с биологично пчеларство, основен приоритет за мен е в новата ОСП да има повече средства за българското земеделие, и конкретно за пчеларите - нови екологични мерки свързани с опрашването, което ще е основен акцент в новата Обща селскостопанска политика. Пчелите са балансьор на биологичното разнообразие в природата и допринасят за подобряване на здравословния живот на хората. Близо 80% от произведените храни зависят от опрашването на пчелите. Хранителните стойности и количеството на плодове, зеленчуци и други култури са значително по – високи. Пчелите са индикатор и за чиста природа.

Кои ще са вашите лични каузи в Европейския парламент?

Засилване на качествения контрол на меда, внасян от трети страни и ограничаване на разпространението на фалшифициран мед са едни от най- важните ми каузи, за които ще се боря в ЕП. Ще работя за това, българският пчелен мед да върне челните си позиции на Европейския пазар и българските пчелари да имат достойна подкрепа от ЕС.

Как ще се борите срещу Европа на различни скорости?

България трябва да има възможно най – много депутати от ГЕРБ в бъдещия ЕП. Така със силна ЕНП ще можем да отстояваме интересите на България да бъде равноправен партньор на бързоразвиващите се страни в Европейския съюз. С изграждането на успешни партньорства и позитивни взаимоотношения, ще търся подкрепа за това, България да бъде сред водещите страни в общността.

Каква кампания ще водите срещу двойните стандарти?

Равнопоставеността на потребителите в целия ЕС е от изключително важно значение. Трябва да има налагане на ясни правила за единен стандарт на стоки и услуги в целия ЕС. Необходим е и строг контрол на предлаганите продукти в България и в останалите страни от съюза. Важно е и в максимално кратки срокове въвеждането на новите изисквания в националното законодателство, за да бъдат защитени правата на българските потребители.

Кое е вашето най-силно качество, заради което ви номинираха в евролистата на ГЕРБ?

Лоялност, организираност и креативност са основните ми положителни качества.

Какво правите през свободното си време и как разпускате след напрегнати моменти?

В свободното си време се грижа за 200 биологични пчелни семейства. Това приключение за мен започна преди 12 години. Основен приоритет за мен всъщност е семейството – съпругата ми и двамата ми сина. Обичам и да спортувам. Любимият ми спорт е баскетбол.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай