Карадайъ: Върнете заблудените, да се обединим

Важно е да го направим за каузата на ДПС, за младите, каза лидерът на Движението

Карадайъ: Върнете заблудените, да се обединим | StandartNews.com

Хиляди местни жители и гости се събраха в Руен, за да празнуват 40 години от създаването на Общината. За тържеството пристигна екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ.

"Ние не сме като другите - да ходим в Брюксел и да говорим празни приказки, а като  се върнем в България да правим точно обратното. "С тези думи се обърна към жителите и гостите на община Руен лидерът на ДПС и водач на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ акцентира и на това, че тази година през май се отбелязва 30-та годишнина от Майските събития. „Когато излязохме на протести, без оръжия, отстоявахме права, свободи, име, език и вяра. Трийсет години по-късно в нашата България е забранено да правим предизборна кампания на моя, на нашия език. Затова аз ще я направя на български език“, каза още лидерът на ДПС.

През тази година през май мюсюлманите отбелязват свещения месец Рамазан, навършват се 30 години от майските събития през 1989 година и създаването на ДПС. 

„Някои хора се разболяха и ни размътиха главите, и с лека ръка пуснахме 100  000 гласа "в реката". По този начин дойдоха националистите на власт. Ние имаме и друга вина, че от тук присъстващите никой гласувал за ГЕРБ, но има и такива, които гласуват за ГЕРБ. В ЕП те заедно с нашите евродепутати защитават езиковото многообразие, а тук в България забраняват нашия език“, заяви Карадайъ.

Получават сила от нашия глас и правят политика против нас, допълни още той. Намерете начин на тези хора да им го разясните, подчерта лидерът на ДПС.
В края на словото си той припомни думите на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган: „Каузата на ДПС  е твърде голяма, за да продължим да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора, на нашите деца.“

България има нужда от тази промяна, България има нужда от силно и единно ДПС, защото ДПС е носител на промяната, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Европа също има нужда от ДПС, защото в Европа национализмът също е в поход, добави той. „Ние трябва да разкажем и на европейците, че това не е пътя на Европа. Пътят на Европа е пътят на България. Заедно всички етноси и религии да градим нашия общ дом. И дължим за това поклон и благодарност и на нашият основател, на човека, благодарение на когото вашата мъка се превърна в любов и  вашата обида се превърна в съзидание. Д-р Ахмед Доган, който освен, че е един от големите борци за права и свободи, той е и строител на съвременна България, каза още емоционално Йордан Цонев.

Екипът на Централния лъч на ДПС присъства и на благотворителна вечеря-ифтар, дадена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в село Трънак.

На празника на общината, който домакин бе кметът Исмаил Осман присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народните представители Севим Али и Ихсан Хаккъ, Дурхан Мустафа-член на ЦОБ, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, Вефа Салман-кмет на община Ялова, Реджеб Гюркан-кмет на община Едирне(Одрин), Мехмед Кесимоглу-кмет на община Къркларели, кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Танер Кабилов и Цветан Енчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай