Карадайъ: Ще направим заявка за промяна на управлението

На митинга в Никола Козлевското село Карадайъ поясни важността на предстоящите избори като каза, че поради ситуацията в Европа с тези избори ще се начертае, поне за 20 години напред, посоката за развитие на ЕС

Карадайъ: Ще направим заявка за промяна на управлението | StandartNews.com

В края на месеца ще направим заявка за промяна на управлението на нашата страна. Това каза председателят на ДПС и водач на листата за евроизбори Мустафа Карадайъ по време на предизборен митинг в село Вълнари.

На митинга в Никола Козлевското село Карадайъ поясни важността на предстоящите избори като каза, че поради ситуацията в Европа с тези избори ще се начертае, поне за 20 години напред, посоката за развитие на ЕС. От едната страна стои национализма, противопоставянето и омразата към различните, а от другата демокрацията, толерантността, уважението към различните и силата от това обединение на различните, за да има и единство в ЕС, подчерта той.

В края на месеца ще направим заявка за промяна на управлението на нашата страна, обяви лидерът на ДПС. Освен че ще кажем, че не може да продължава национализма да е политика в нашата страна, е крайно време да променим формулата за управление в България.  Ние ще кажем и че в Никола Козлево настъпва промяната, бе категоричен той.

По-рано през деня екипът на Централния лъч на ДПС проведе срещи с жители на село Ясенково, селата Хитрино, Черна и Тимарево. От Хитрино Карадайъ припомни случаи, когато други политически партии и личности заблуждават електората на ДПС за гласове и власт. А после тези хора работят срещу нас, отбеляза той и призова, че е време тези манипулации, фалш и лицемерие да бъдат спрени. Хитрино ще се промени наесен благодарение на достойните хора, бе категоричен лидерът на ДПС.

Тези, които сте изпратили в българския парламент и тези, които ще изпратите в европейския парламент няма да позволят на политическите търгаши да имат бъдеще. Нито да ви плашат, нито да градят бъдещето и да  развращават морално нашите деца, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

След проведените предизборни срещи екипът на Централния лъч присъства на ифтар даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. На ифтара присъстваха и учители по турски език от Сдружение на учителите по турски език за Северна и Източна България, които благодариха на ДПС за положените усилия за отпечатването на учебниците по турски език.

На срещите присъстваха и зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак и Антоанета Асенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай