Карадайъ: Искаме да дадем на Европа нашия модел!

Кандидат-евродепутатите на ДПС се срещнаха с жители на Девин, Грохотно, Гьоврен, Борино и Доспат

Карадайъ: Искаме да дадем на Европа нашия модел! | StandartNews.com

Ние трябва да се преборим с предпоставките, които карат нашите деца, близки и роднини да си търсят препитанието навън. И може би това нещо започва първо с борбата вътре в нас и в нашите разбирания за живот. Това заяви лидерът на ДПС и водач на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на предизборна среща с жители на община Борино.

Кандидат-евродепутатите на ДПС  се срещнаха с жители на Девин, Грохотно, Гьоврен, Борино и Доспат. На предизборния митинг в Борино, Карадайъ каза, че всеки се опитва да създаде работни места или препитание за себе си и за своето семейство, със своя труд и своите усилия в рамките на правилата и закона. В един момент някои шарлатани се опитват да приписват равно на някои, които не е ясно дали са действали в рамките на закона. Тези неща ние в Борино можем да отсеем, обяви Мустафа Карадайъ. Ние в Борино сме мъдри хора, ние в ДПС сме мъдри хора. Ние можем да разграничим едното от другото, добави той. Тук всеки знае биографията на всеки един от нас. Знаем кой как живее, какво е направил и как го е постигнал в този живот. И виждаме, когато някой се опитва да внушава нещо.  Опитват се да ни манипулират с неверни неща. Правят внушения за неща, които не са истински, подчерта Карадайъ.

Карадайъ каза, че когато председателят е водач на листата, това показва колко важни са евроизборите за ДПС. Освен, че Европа има нужда от нас, за да дадем нашето богатство на Европа. Ние и в България имаме ред неща да коригираме, допълни той. Националистите са на власт и е опасно в страната. Десните ги включиха без да има нужда от това, а левите също влязоха в полето на национализма. Ние имаме една огромна мисия. Честваме 1989г., но не превърнахме мъката в омраза към различните за тези 30 години, а я превърнахме в толерантност, в уважение и любов към различните и другите, в обединение на различните и в заедност. Ето това е нашата мисия. Нашето единство се нарича ДПС, обяви Карадайъ. Ние пазим целостта на нашата Родина, пазим мира, стабилността и сигурността в България и ще продължаваме да го правим, бе категоричен лидерът на ДПС.

Нашата основна грижа днес не е дали ще свалим този или онзи кабинет, нито дали ще дойдем на власт или няма да дойдем, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Нашата основна грижа е това, което виждаме през последните десет години. Инерцията, която получи България от влизането в ЕС се загуби, каза още той. Цонев обясни, че като влизахме в ЕС нашата мечта беше Европа, европейските доходи, европейският морал и европейското добруване да дойдат в България. Вместо това нашите деца отидоха да работят в Европа, добави той.

Ние имаме много силна програма да върнем нашите деца тук, да имат европейски доходи и работа тук, каза още Цонев. Обещавам ви от името на нашата партия, че ще направим всичко възможно да си върнем децата и тези, които са тук да не отидат там. Да живеят, да раждат и да работят тук, обяви Цонев.

На предизборните срещи присъстваха и евродепутатите Искра Михайлова и Илхан Кючюк, кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели и Севим Мусак, областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински и кметове на общини и населени  места.

След проведените срещи екипът на Централният лъч присъства на ифтар, даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай