Неделя,

Карадайъ: Искаме да дадем на Европа нашия модел!

От: Редактори -
163
Карадайъ: Искаме да дадем на Европа нашия модел!
A
A
A

Ние трябва да се преборим с предпоставките, които карат нашите деца, близки и роднини да си търсят препитанието навън. И може би това нещо започва първо с борбата вътре в нас и в нашите разбирания за живот. Това заяви лидерът на ДПС и водач на листата за европейските избори Мустафа Карадайъ на предизборна среща с жители на община Борино.

Кандидат-евродепутатите на ДПС  се срещнаха с жители на Девин, Грохотно, Гьоврен, Борино и Доспат. На предизборния митинг в Борино, Карадайъ каза, че всеки се опитва да създаде работни места или препитание за себе си и за своето семейство, със своя труд и своите усилия в рамките на правилата и закона. В един момент някои шарлатани се опитват да приписват равно на някои, които не е ясно дали са действали в рамките на закона. Тези неща ние в Борино можем да отсеем, обяви Мустафа Карадайъ. Ние в Борино сме мъдри хора, ние в ДПС сме мъдри хора. Ние можем да разграничим едното от другото, добави той. Тук всеки знае биографията на всеки един от нас. Знаем кой как живее, какво е направил и как го е постигнал в този живот. И виждаме, когато някой се опитва да внушава нещо.  Опитват се да ни манипулират с неверни неща. Правят внушения за неща, които не са истински, подчерта Карадайъ.

Карадайъ каза, че когато председателят е водач на листата, това показва колко важни са евроизборите за ДПС. Освен, че Европа има нужда от нас, за да дадем нашето богатство на Европа. Ние и в България имаме ред неща да коригираме, допълни той. Националистите са на власт и е опасно в страната. Десните ги включиха без да има нужда от това, а левите също влязоха в полето на национализма. Ние имаме една огромна мисия. Честваме 1989г., но не превърнахме мъката в омраза към различните за тези 30 години, а я превърнахме в толерантност, в уважение и любов към различните и другите, в обединение на различните и в заедност. Ето това е нашата мисия. Нашето единство се нарича ДПС, обяви Карадайъ. Ние пазим целостта на нашата Родина, пазим мира, стабилността и сигурността в България и ще продължаваме да го правим, бе категоричен лидерът на ДПС.

Нашата основна грижа днес не е дали ще свалим този или онзи кабинет, нито дали ще дойдем на власт или няма да дойдем, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Нашата основна грижа е това, което виждаме през последните десет години. Инерцията, която получи България от влизането в ЕС се загуби, каза още той. Цонев обясни, че като влизахме в ЕС нашата мечта беше Европа, европейските доходи, европейският морал и европейското добруване да дойдат в България. Вместо това нашите деца отидоха да работят в Европа, добави той.

Ние имаме много силна програма да върнем нашите деца тук, да имат европейски доходи и работа тук, каза още Цонев. Обещавам ви от името на нашата партия, че ще направим всичко възможно да си върнем децата и тези, които са тук да не отидат там. Да живеят, да раждат и да работят тук, обяви Цонев.

На предизборните срещи присъстваха и евродепутатите Искра Михайлова и Илхан Кючюк, кандидатите за евродепутати Атидже Алиева-Вели и Севим Мусак, областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински и кметове на общини и населени  места.

След проведените срещи екипът на Централният лъч присъства на ифтар, даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.


Всички новини от категория Евроизбори 2019.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички