Доган гласува първи /ОБЗОР/

Вижте какво казаха партийните лидери и кандидатите за евродепутати, след като упражниха правото си на вот

Доган гласува първи /ОБЗОР/ | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува първи от политическите лидери. Точно 20 минути след 8 ч. днес д-р Доган упражни правото си глас в една от избирателните секции на столичното 36 СУ "Максим Горки“.

ВИЖТЕ КАК ГЛАСУВА Д-Р ДОГАН - СНИМКИ

Почетният председател на движението предпочете гласуването с традиционната хартиена бюлетина пред машинния вот, какъвто на настоящите европейски избори се извършва в 3000 секции в страната.

Пеевски пусна бюлетина в с. Света Петка

В същия час – 8,20, но в 44-та секция на пазарджишкото село Света Петка бюлетина пусна и кандидатът за евродепутат и втори в листата на ДПС Делян Пеевски. Той изненада приятно хората в селото, които го посрещнаха радушно и му пожелаха успех.

Карадайъ гласува машинно

За разлика от тях председателят на ДПС и водач на листата на ДПС за членове на ЕП Мустафа Карадайъ избра да гласува машинно. В 11,20 той застана пред машината в 58-а секция в СУ "П.Р. Славейков” в Кърджали, за да упражни правото си на вот.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ: Гласувах за по-достоен живот

"Гласувах за мир, демокрация, толерантност, за по-достоен живот на всички ни в България и на младите хора", каза пред журналисти Карадайъ.

Борисов забранил да му казват предварителни резултати

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Гласувах първо пред Бога

Гласувах първо в църквата – пред Бога. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува в изборната си секция в Банкя. Той пусна бюлетина на хартия. Каза, че машина не е имало. Не отговори на въпрос гласувал ли е с преференция.

Лидерът на ГЕРБ заподозря президента Румен Радев в агитация за определена партия. И аз забелязах, че неговото: да подкрепим демократична България, може да е директна агитация, заяви Борисов. И направи остър коментар за спекулациите с прогнозни резултати.

„Когато излязат резултатите, медиите – ако са любезни, нека посочат всяка агенция, която е лъгала през този месец. Да кажат медиите – ако са любезни, тази агенция никога не познала, или е давала лъжливи надежди. Не може да вземат огромни пари и да внушават неща по време на кампанията, възмути се лидерът на ГЕРБ.Днес съм забранил да ми казват резултатите. Като мине 8 часа – тогава. И утре е ден. По градове села да се види. Партиите да си проведат реформите”, каза още Борисов.

12 досъбедни производства образува прокуратурата

Гласувах за по различна Европа, а не за бюрократична Европа. Гласувах за Европа на европейските столици и за нейните граждани. За Европа, която е по-отговорна за собствената си вътрешна сигурност и антитероризъм", заяви главният прокурор Сотир Цацаров, след като пусна бюлетината си със семейството си в пловдивското основно училище "Д-р Петър Берон".

ВИЖ ОЩЕ: Цацаров: Гласувах за различна Европа

12 досъдебни производства е завела прокуратурата към настоящия момент във връзка с европейските избори. Нарушенията обаче не са драстични, обясни главният прокурор Сотир Цацаров, който преди малко гласува. По думите му до 18 ч. снощи са били заведени 147 преписки и 13 досъдебни производства, от които едното е прекратено и остават 12.

Радев: Нуждаем се от силна Европа

Нуждаем се от единна, силна и социална Европа, която да взема навременни решения в интерес на своите граждани. Това каза президентът Румен Радев, който упражни правото си на глас в изборите за Европейски парламент.

Габриел: Гласувах за силна България

„Гласувах за силна България в Обединена Европа, за уважавана България – такава, каквато е тя начело с премиера Бойко Борисов, за България, задаваща приоритети в европейския дневен ред. Гласувах и за Европа която се грижи и за най-малкото училище в най-отдалеченото място, за Европа, която носи полза в ежедневието”. Това каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евровота Мария Габриел, минути след като гласува в град Хаджидимово. Тя си пожела „обединени, с диалог и в позитивен дух, да направим и своя принос към тази Европа”.

Марешки: Не на политическите брокери

Гласувах за мобилизацията на българския народ срещу политическите брокери и измамници, за правото на същия този народ повече да не бъде лъган и ограбван и за правото му да живее достойно тук и сега. Това заяви днес след като упражни правото си на глас лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, цитиран от БТА.

Джамбазки: Европа на отечествата

Гласувах за силна България в Европа на отечествата. Това заяви водачът на листата за европейските избори от ВМРО-БНД Ангел Джамбазки. След кратко объркване с изборните секции той упражни правото си на глас в секция № 62 в столичното СУ "Филип Станиславов".

"Моят избор винаги е бил родолюбието, патриотизмът, националната отговорност. Гласувах за силна България в Европа на отечествата", каза той. Ангел Джамбазки избра за гласуване варианта с машина.

Симеонов: Смели хора ще свършат работа

Гласувах за това България да има в Европейския парламент дейни и смели хора, защото такива хора ще свършат работа, каза водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ Валери Симеонов. Според него на тези избори е важно качеството на хората, които ще влязат в Европейския парламент.

Сидеров: Единна минимална пенсия в ЕС

Никоя друга партия няма "такива точни, ясни, конкретни и смели каузи като нас", заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров, след като гласува в София.

"Анекс към договора с Евросъюза, повече пари за България, еднаква минимална пенсия и заплата за цяла Европа и да паднат санкциите срещу Русия. Това са нашите три каузи, за които изпращаме един страхотен боец в Европарламента. Тези каузи работят за страната ни”, коментира Волен Сидеров.

Нинова: Гласувах за справедливост

Гласувах за промяна и за справедливост, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред репортери след като гласува в 48-ма секция в столицата. Нинова посочи още, че е гласувала за една обединена и по-социална Европа.

Йончева: Утре ще бъде късно

"Тези избори не са само за Европейски парламент, те са за България. Тази вечер България и Европа ще бъдат променени и ние ще успеем да извоюваме достойни европейски доходи и всеки един от нас може да бъде част от тази промяна." Това заяви водачът на листата за евродепутати на БСП за България Елена Йончева. "Утре ще бъде късно"- каза тя и призова гражданите да излязат и да гласуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай