Борисов: Гласувах първо пред Бога /ВИДЕО/

Премиерът заподозря президента в агитация за дясна партия

Борисов: Гласувах първо пред Бога /ВИДЕО/ | StandartNews.com

Гласувах първо в църквата – пред Бога. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като упражни правото си на нов в изборната си секция в Банкя. Преди това той се помоли  църквата "Св. Свети Кирик и Юлита".

ВИЖ КАК ГЛАСУВА ПРЕМИЕРЪТ - ВИДЕО

Борисов пусна бюлетина на хартия. Каза, че машина не е имало. Не отговори на въпрос гласувал ли е с преференция.

Лидерът на ГЕРБ заподозря президента Румен Радев в агитация за определена партия. И аз забелязах, че неговото: да подкрепим демократична България, може да е директна агитация, заяви Борисов. И направи остър коментар за спекулациите с прогнозни резултати. „Когато излязат резултатите, медиите – ако са любезни, нека посочат всяка агенция, която е лъгала през този месец. Да кажат медиите – ако са любезни, тази агенция никога не познала, или е давала лъжливи надежди. Не може да вземат огромни пари и да внушават неща по време на кампанията, възмути се лидерът на ГЕРБ.

Днес съм забранил да ми казват резултатите. Като мине 8 часа – тогава. И утре е ден. По градове села да се види. Партиите да си проведат реформите”, каза още Борисов.

Чух Томето /б.р. Томислав Дончев/ към 11 ч., каза ми, че няма големи нарушения, отговори Борисов на въпрос за постъпилите сигнали до момента. Много хора на навън сега, имат пари – пътуват, продължи премиерът и допълни, че това доказва увеличението на доходите у нас. Той съобщи, че, за да има облекчение по пътищата, тировете са спрени. По повод ниската активност Борисов коментира: „Където има диктатури, има и голяма активност. Хората са спокойни, затова активността е ниска”.

Борисов бе придружен до урната единствено от пиарката си Севдалина Арнаудова. Други хора от ГЕРБ нямаше. Посрещна го свещеник, на когото премиерът целуна ръка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай