Лесни десерти без печене

4 бързи рецепти, които няма да ви подведат

Лесни десерти без печене | StandartNews.com

Искате да приготвите нещо сладко, но има дни в които да включите фурната е последното нещо, което бихте направили. Звучи ли ви познато? Може би е прекалено топло или пък ще отделите време за разходка сред природата с близките си, каквато и да е причината СТАНДАРТ ви предлага лесни и бързи рецепти, които няма да ви подведат.

 

Торта с маскарпоне и шоколад

Продукти: 1 шушулка ванилия, 150 г захар, 500 мл студена сладкарска сметана, 500 г маскарпоне, 70 г бадеми, 1 бр. черен шоколад, 1 бр. лимон, 125 г краве масло, 2 пакета бисквити

Приготвяне: Бисквитите и бадемите се смилат в блендер. Добавя се мекото масло и се разбърква с ръка или друг прибор, до получаването на влажни трохи. Сместа се изсипва в подходящ съд и се разстила, като не се притиска много силно, защото после ще е трудно при рязането. Прибира се в хладилник да стегне за около 2 часа, а през това време се приготвя белия крем. Сметаната (300 мл) се разбива на сняг. За да се случи това безпроблемно, разбиването трябва да стане непосредствено след изваждането на сметаната от хладилника. След това се добавя захарта, като не спира да се бърка с миксера. Изсипва се и маскарпонето в сместта и пак се разбърква. Накрая се добавят ванилията и лимоновата кора за по-богат и плътен аромат и вкус. Крема се разстила върху кората и се прибира пак в хладилника. За приготвянето на шоколадовия крем останалата сметана (200 мл) се загрява и когато заври, се добавя шоколада и се бърка до пълното му разтваряне в сметаната. Оставя се да се охлади напълно и след това тортата се залива с него. Прибира се в хладилника и се оставя за известно време там, най-добре за едно денонощие за да отпочине и стегне. Преди поднасяне може да се поръси с малко какао или да се украси с плодове по избор.

 

Бонбони с фурми и тахан

Продукти: кашу - 200 г сурово, фурми - 200 г без костилка, тахан - 3 с.л. сусамов, кокосово масло - 50 г разтопено, мед - 2 с.л. пълни

За овалване: кокосови стърготини - 50 г, какао - 2 с.л., пудра захар - 3 с.л.

Приготвяне: Смелете ядките. Разтопете кокосовото масло в съд на водна баня.
Накиснете в гореща вода фурмите си за 20 минути. След това отцедете и смелете в блендер заедно с сусамовия тахан, меда и разтопеното кокосово масло. Прибавете ги към ядките и разбъркайте.
От сместа оформете малки топчета, които оваляйте в кокосови стърготини или какао, смесено с пудра захар. Може да ползвате също смлени ядки. Всичко е въпрос на вкус за тези кръгли бонбони. Импровизирайте смело!
Готовите бонбони сложете в хладилник за 1 час да стегнат и след това може да им се насладите.

 


Шоколадово руло

Продукти: прясно мляко - 1.1 л (4 чаени чаши),нишесте - 100 г, захар - 200 г, , черен шоколад - 200 г, масло - 20 г, бишкоти - 9 бр, шоколадови пръчици - 200 г, ядки - 100 г 

Приготвяне: Загрявате 1л. (4 чаени чаши) прясно мляко. Нишестето разтваряте в 100 мл. (1/2 чаена чаша) студено мляко. След като млякото заври, прибавяте разтвореното нишесте, захарта и шоколада. Варите 3 минути на слаб котлон (4-та степен). Бъркате непрекъснато.
Докато кремът е горещ, добавяме маслото. Кремът трябва да стане по-гъст от нормалното. В продълговата тава поставяме хартия за печене.
Смесвате шоколадовите пръчици с ядките. Разстилате ги по хартията за печене на тънък слой. Нанасяте крема върху тях. Поставяте бишкоти върху крема и навиваме на руло. Прибирате в хладилник за 12 часа или във фризер за 4 часа.

Бананов мус

Продукти: 50 г захар, 1 пакетче желатин, 3 яйца, 200 г извара, 3 банана, 180 г кисело мляко, 1 щипка канела

Приготвяне: Бананите се пасират на гъсто пюре. Желатинът се разтваря за 20 минути в малко вода. След това се разбива в купа с киселото мляко и изварата, добавя се и захарта. Оставя се сместа да стегне в хладилник за около 15 минути. В друга купа се разбиват с миксер белтъците с щипка сол. Постепенно се добавят и пюрираните банани заедно с канелата. След това внимателно се смесва белтъчната с желатиновата смес. Изсипва се в купички или чаши, гарнира се с плод по избор и се сервира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай