„Ел Би Булгарикум“ избра четирима доставчици на българско мляко в открита процедура

Дружеството започва работи на пълни обороти с българско мляко и да гарантира наличностите на всичките си продукти във фирмените си магазини

„Ел Би Булгарикум“ избра четирима доставчици на българско мляко в открита процедура | StandartNews.com

Държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ ЕАД избра четирима големи доставчици на българско сурово краве мляко в открита процедура, която приключи на 25 октомври 2023 г.

В конкурса за избор на доставчици участваха 11 нови производители и търговци, които са подали надлежните документи и са спазили крайния срок за участие.

Изборът на четиримата големи доставчици ще осигури диверсификация и сигурност на доставките. Компанията ще разчита и на малките земеделски производители, с които дружеството ще възстанови партньорства.

Промяната в подхода на избор на доставчици дава възможност за възстановяване на 100% натоварване на производствените мощности. Общото количество, което планира да преработи държавната млечна компания за следващия месец възлиза на 750 000 л. Това ще гарантира наличностите на всички продукти в магазинната мрежа на дружеството, а средната цена на литър е 1,06 лв., което е под средната цена на литър мляко, изкупено от дружеството за последните девет месеца.

Млякото трябва да бъде с безкомпромисно качество и да не съдържа каквито и да е вещества, които променят натуралния му състав, обявиха от компанията. В подкрепа на родните производители млякото е изцяло с български произход, а в допълнение драстично се съкращават и сроковете за изплащане на предадената суровина. Определеният срок за фактуриране е от три работни дни.

Отварянето на подадените оферти се извърши лично от Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“, в присъствието на председателя Христо Михайловски, на зам.-председателя Анна Радовска и на изпълнителния директор Ивайло Лилов. На отварянето на ценовите предложения присъства и изпълнителният директор на Държавна консолидационна компания Иван Зангочев- в качеството му на едноличен собственик на капитала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай