Сряда,

BILLA посреща най-цветното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“  

От: Стандарт -
BILLA посреща най-цветното издание на Фермерския пазар „ОТ БГ“  
A
A
A
  • Един от всички посетители ще спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти

С наближаването на два прекрасни пролетни празника – Лазаровден и Цветница, магазинът на BILLA България в гр. Габрово, разположен на ул. „Орловска“ № 119, в близост до спортна зала "Орловец", ще посрещне специалното издание на фермерския пазар „ОТ БГ“. На 9 април, от 10.00 до 17.00 часа на паркинга на търговския обект, родни фермери, занаятчии и български творци ще зарадват посетителите с автентичните рецепти, формиращи от векове българския вкус и празнични изделия от родни производители и занаятчии. Един от всички посетители на фермерския пазар ще има възможност да спечели награда от традиционната томбола – подбрани занаятчийски продукти.

„Щастливи сме, че BILLA България отново ще бъде домакин на таланта на земеделци, майстори и занаятчии – няколко седмици преди най-светлите християнски дни в календара и да предложим на потребителите качество и вкус, които вече познават и се доверяват. Превръщаме фермерския пазар „ОТ БГ“ в традиция, която клиентите ни и гражданите на Габрово очакват всеки месец,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.  

Празничното събитие ще подхрани пролетния дух на малки и големи посетители. За тях ще бъде подготвена цветна творилница. Специално за тематичните празници, организаторите са поканили производители на цветя и семена, които ще се погрижат всеки гост да открие нещо красиво за своя дом.

Производители от региона на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък, ще предложат на гостите на събитието храни и напитки, с органичен произход, био храни, зърнени култури, масла, млечни и месни продукти, захарни изделия, вина, оцет, мед и прополис и още много предложения, съхраняващи народните традиции.

Към щандовете на фермерите и селскостопанските производители, гостите ще открият богата гама от дървени предмети и аксесоари за дома, ръчно изработена и декорирана керамика и стъкло, които да допълнят домашната посуда, както и натурална козметика с екологично чист произход. Изложителите ще зарадват най-малките с красиви плетени играчки, в разнообразни цветове.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички