Звезди с трибют за Бон Скот

Звезди с трибют за Бон Скот  | StandartNews.com

Годишнината от смъртта на великия Бон Скот - първия вокалист и фронтмен на хард рок групата AC/DC, ще бъде почетена днес в RockIt.

Звезди от "Ахат" и момчетата от "Аналгин" ще изнесат 90-минутно шоу, включващо Back in Black, Highway To Hell, T.N.T, HellТs Bells, ItТs a Long Way to the Top, Let There Be Rock и поне още поне десетина хита от годините на Скот певеца с AC/DC. Концертът започва от 21.00 часа, а входът е 7 лева.


"За мен има два символа - Левски, като символ на свободата, и Бон Скот - символ на истинския рокендрол", заяви Звезди Керемедчиев, който няма търпение да оглави шоуто.


Певецът на великата банда бе намерен мъртъв в колата му през 1980 г., едва 33-годишен, след алкохолно натравяне. В началото Бон Скот е просто шофьор на легендарната група. Твърди се, че уникалният тембър на певеца е следствие от загубата на единия тестис при мотоциклетна катастрофа в началото на 70-те и дългогодишното шлифоване на гласните струни с чист джин. "Еднояйчният" вече Бон прекарва три дни в кома след инцидента, а след като се събужда, решава че Господ го е запазил и иска да го направи рок звезда. Повече от 30 г. след смъртта му фенове и колеги не спират да му отдават почит.


"Мисля, че той беше олицетворение на всичко весело, на всичко, което означаваше "никога не спирай, изживей живота си на пълни обороти". Смъртта му бе нещо ужасно. Бон не бе някакъв неукротим дивак - той бе точно толкова див, колкото и останалите момчета, просто изтегли късата клечка. Всички ние сме правили глупости на младини и ни се размина, но на него не", споделя наследникът му зад микрофона в AC/DC Брайън Джонсън пред USA Today.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай