Звезда на Метрополитън с концерт в зала "България"

Звезда на Метрополитън с концерт в зала "България" | StandartNews.com

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт със Софийската филхармония на 14 декември в зала "България".

В програмата са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн... На диригентския пулт е супер успешният Павел Балев. Звездата на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време.

Според световната критика Хемпсън е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада както на експертите, така и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му - над 170 албума. Той е сценичен партньор на Анна Нетребко, Соня Йончева, Йонас Кауфман. Носител на "Грами", многократно номиниран в категорията "Най-добър оперен звукозапис", удостоен е с наградата Live Legent (Жива легенда) на Конгреса на САЩ. Признанията за талантливия баритон идват от всички краища на света, а сред тях са Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлите "Камерзенгер" на Виенската опера. Щатският баритон е четирикратен притежател на най-голямата награда за класическа музика "Ехо Класик" и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон.

Гастролът на Хемпсън в София ще е първата му изява на родна сцена, но не и първа среща с Павел Балев - той дирижира концертната му програма на световните оперни сцени.
За 14 декември все още има билети от 50 до 80 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай