Вивалди в 3D концерт

Вивалди в 3D концерт | StandartNews.com

Необикновената история за пътя на гения, новаторството и визионерството на великия италиански композитор Антонио Вивалди е пресъздадена по вълнуващ начин и разказана, както никога досега в 3D концерт. Зрелището Vivaldianno, посветено на най-влиятелния бароков композитор, включва световноизвестни виртуозни музиканти и ще бъде показано у нас на 19 март в „Арена Армеец". След продължителни преговори България беше включена в международната карта на турнето.

Новият вид класика съчетава традиционно и съвременно, минало и бъдеще на фона на впечатляващи светлинни и визуални 3D ефекти. Бароковите шедьоври на Вивалди са смесени с рок саунд, придавайки им силна енергия. Едновременно с музиката актьорите Лидия Ганева и Лъчезар Стефанов ще разказват моменти от историята на композитора. Както е известно, венецианецът е и виртуозен цигулар. Той е смятан за един от най-значимите барокови композитори с голямо влияние в цяла Европа, още докато е жив. Десетки благородници и дори крале му поръчват да пише музика за тях. А музиката на Вивалди е новаторска – той разчупва формалната и ритмична структура на концерта, в който търси хармонични контрасти и нови мелодии и теми.

Във Vivaldianno бароковата атмосфера е пресъздадена чрез модерно танцово шоу. Оркестърът е позициониран между два огромни мултимедийни екрана, единият от които е 15-метров LED. По време на грандиозното шоу визуалните ефекти ще бъдат пресъздадени с иновативна технология за прожектиране на специалнa 3D стена. Специален светлинен дизайн трябва да засили още повече визуалното изживяване. Заради всичко това у нас ще пристигнат десет тира с техника.

Спиращото дъха събитие впечатли родните знаменитости и много от тях вече имат пропуски за шоуто. Сред тях са волейболната легенда Владо Николов, Кремена Халваджиян, Мария Илиева, Сантра.

Създателят на 3D спекталъла Майкъл Дворжак обещава незабравимо шоу в София. Той е световноизвестен композитор, виртуозен кийбордист и продуцент. "Истинско предизвикателство е да пресъздадеш по нов и различен начин живота на автора на "Годишните времена", но музикалното пътешествие оправда всичките ни очаквания", казва той. Чешкият композитор обещава, че феновете в България ще се насладят на вълшебна атмосфера и прекрасна музика.

Самият Дворжак е истинска звезда не само в родната си Чехия, а и в световен мащаб. Автор е на филмовата музика към най-популярните заглавия в родината си, работил е по съвместни проекти с Ханс Цимер и Питър Гейбриъл. Музикантът е и сред основателите на най-известната чешка рок група - Lucie.

Голямата изненада на шоуто обаче ще бъде супермоделът на Чехия Терезие Ковалова, една от най-горещите звезди в Прага. Освен, че е успешна манекенка е и виртуоз на виолончелото. Ослепително красивата и също толкова талантлива Терезие покорява връх след връх в родната си Чехия, а името й добива все по-голяма популярност и в световен мащаб. Рекламно лице на световноизвестни брандове като Mango, популярната челистка стартира музикалната си кариера едва на 11. На 14 вече участва в редица класически концерти, а присъствието й на сцената и уменията й печелят престижни отличия. Русото изкушение има и завидни гласови данни, които съчетава с уменията си на виолончелото в интересни и алтернативни проекти - като групата Calm Season и формацията Vladivojna La Chia. Във Vivaldianno тя е поканена лично от Дворжак.

Сред виновниците за шоуто е и изумителният цигулар Ярослав Свечени. Либретото е на Томаш Белко, а визуалната концепция е поверена на въображението на Косуке Сугимото, прочут японски художник, режисьор и аниматор.
Билетите за шоуто могат да бъдат закупени на цени от 40 до 70 лева в мрежата на Eventim в цялата страна, както и онлайн. Организатор на грандиозния концерт е Moko Solution.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай