Ванга към Лили: Никога не пей в малки зали

Ванга към Лили: Никога не пей в малки зали | StandartNews.com

Русе бил първият голям град, в който певицата попада като дете

Само мръсотията ме изморява, признава поп примата

"Ванга ми каза: Да не съм чула, че пееш на малки места", призна Лили Иванова пред Георги Любенов по БНТ. Открай време се знае, че поп примата е сред малкото знаменитости, ползвали се с благоразположението на пророчицата. Звездата периодично и подчертано пестеливо споделя съветите, които е получавала от Ванга. Рядко връща лентата и към предсказанията, направени от петричката гадателка за кариерата й. "Никога не спирам. Продължавам да се доказвам, да се доусъвършенствам. Винаги мисля за утре. Заради това репертоарът ми непрекъснато се променя. Имам ли малко свободно време, веднага отварям шестте дебели папки с музиката и текстовете на песните ми - за да преценя коя от тях може да получи нов аранжимент от Ангел Дюлгеров. Работата не ме изморява - само мръсотията във всичките й измерения", разкри още Лили.

Наскорошният концерт пред около 2000 души в лондонската зала "Трокси" е бил поредният й триумф. Многократно я викали на "бис" и скандирали името й.

На 23 юли Лили открива с концерт новата зала "Арена" в Русе - първият голям град, който е видяла като дете. Баща й я завел да го разгледа, когато била на 7. Следващите й гастроли са в летните театри на Варна (26 август), Бургас (28 август) и Пловдив (3 септември). В края на октомври ще пее зад океана - на 30 и 31-и в Торонто и Монреал. На 21 ноември пее в клуб "Студентски град". "Миналата година имах няколко изяви в столицата, не бих искала да се преекспонирам тук", твърди Лили. И не крие, че е готова да се развълнува още при изпълнението на първата си песен. "Все пак съм човек, който изпитва чувства", пошегува се сериозно тя. А ако някой си мисли, че се мисли за велика, дълбоко се лъже - първата й реплика след финалните аплаузи винаги била: "Как беше - допуснах ли грешка?". "Не обичам да се хваля. Нито пък си мисля, че съм невероятна певица. Аз съм това, което съм. Не казвам: Излязох и ги разбих. Задушевността на всеки концерт зависи изцяло от публиката, не от музиканта." Лили е категорична - между нас и света има сблъсък. "Но аз съм българка - свикнала съм с това, което има и се случва в моята държава". Другото, на което не обръща внимание, са клюките. "Моята истина е една - въобще не ми дреме какво говорят и какво пишат. Нали трябва да продават вестниците си. Длъжна съм винаги да бъда във форма."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай