Цимер води басистка на Джако и Клептън

Цимер води басистка на Джако и Клептън | StandartNews.com

Йоланда Чарлс забива с групата на прочутия композитор в "Арена Армеец"

Гениалният композитор на филмова музика Ханс Цимер води цяло съзвездие от изключителни музиканти за шоуто си на 16 май в зала "Арена Армеец". Носителят на "Оскар", "Златен глобус", "Грами" и "Тони" ще ни представи уникално шоу с музика от филмите "Гладиатор", "Карибски пирати", "Цар Лъв", "Шифърът на Леонардо", "Мъж от стомана".
Зрителите ще видят и чуят невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Зрелищното шоу е дело на прочутия Марк Брикман. Той е създател на визуалните ефекти в концертите на легенди като "Пинк Флойд", Пол Макартни, Барбара Стрейзънд, Роджър Уотърс. Цимер пристига в София със своя собствена рок група. Част от нея е виртуозният китарист Гътри Гован. Той е свирил с редица популярни музиканти, сред които супергрупата "Ейша", рок бандата "Аристократс", както и с краля на прогресив рока Стивън Уилсън, гостувал преди дни у нас. Гован многократно е определян като един от най-добрите китаристи в света.

Друго чудо на китарата е басистката Йоланда Чарлс. Освен че е магьосница на баса, тя е и изключителен текстописец. Едни от най-великите музиканти се доверяват на таланта на Чарлс - Ерик Клептън, БиБи Кинг, Роби Уилямс. Йоланда е записвала дори и с краля на попа Майкъл Джексън. В спектакъла ще чуем още хора и оркестъра на Софийската филхармония, с което музикантите на сцената ще бъдат над 70. Специални гости на шоуто ще са гласът от едноименния филм "Цар Лъв" - Лебо М, както и талантливият китарист от "Incubus" Майк Айнцигер.

Според режисьора Стив Макуин, носител на "Оскар" за филма "12 години в робство", Ханс Цимер е "най-категоричният избор за композитор, когато става въпрос за превръщане на визуалното изкуство в музикалнo усещане".

Самият Цимер споделя: "Въпреки че имам сценична треска, ще дам най-доброто от себе си по време на тези концерти. Като филмов композитор не пиша музика за това, което виждам на екрана. Създавам мелодия за подтекста, за това, което се усеща само благодарение на звуците."

Билетите за концерта, на цени от 60 до 140 лв., все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай