Страстно аржентинско танго в Европейския музикален фестивал

Страстно аржентинско танго в Европейския музикален фестивал | StandartNews.com

Финалното събитие на „Европейски музикален фестивал" тази година ще потопи публиката в страстните ритми на аржентинското танго с уникален проект. На 5 юни от 19:30 ч. в столичната зала „България" за първи път у нас ще бъде представен концертът BELTANGO SYMPHONICO.

В програмата са събрани аранжименти за квинтет и голям симфоничен оркестър на най-хубавите и популярни пиеси както от традиционното танго, така и от стила „Tango Nuevo". Проектът ще бъде представен от прочутия ансамбъл „Белтанго" от Сърбия, който ще свири отново за българските си почитатели 4 години след последната си изява у нас. Аранжиментите са направени специално за концерта от ръководителя на състава Александър Николич.

Този път „Белтанго" ще си партнират с AGBU Sofia Chamber Orchestra под диригентството на Бедрос Папазян, а в шоуто ще участва и танцова двойка от Аржентина. Концертът се организира със съдействието на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган" - София. „Европейски музикален фестивал", представен от агенция „Кантус Фирмус", е част от календара на културните събития на Столичната община.

"Гордея се, че на света съществува ансамбъл като "Белтанго", който изпълнява музиката на моя баща така, както трябва. Бях искрено изненадан, когато видях и чух неговата музика да се свири със същото чувство в страна, толкова различна от нашата. Очевидно музиката на баща ми е универсална и "Белтанго" го доказват с чудесната си интерпретация." - Това са думи на Даниел Пиацола, син на големия аржентински композитор Астор Пиацола.

Билетите за концерта BELTANGO SYMPHONICO на 5 юни са на цени от 15 до 40 лева и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус" в зала „България" и онлайн на TICKETSBG.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай