Вторник,

"Роксет" ни разплакаха с "Моя страна"

От: Failed to load user -
21465
"Роксет" ни разплакаха с "Моя страна"
A
A
A

15 000 пяха She's got the look в "Арена Армеец"

Пер се раздаваше двойно - заради Мари, която пееше, но не можеше да се движи по сцената

Мари Фредриксон и Пер Гесле направиха двуседмична тренировка за крака, ръце и седалищни части само за 2 часа на 15 000 меломани. "Роксет" бяха просто безупречни в "Арена Армеец", където събраха най-много публика от досегашните спирки на турнето им. Нямаше безучастни хора - всички танцуваха и пееха като на живот и смърт и по тази причина невинаги се чуваха музикантите от сцената. "Това трябва да е любов" се превърна в химн на вечерта, написаха по-късно от шведския екип във Фейсбук страницата им.

За "Революция Z" това наистина беше голям шанс - да подгряват шведския дует. Представиха се прилично - Мона беше с интересна пънк визия, момчетата свириха добре. Препоръчително е обаче да сменят малко репертоара, защото някои песни, например "Аз искам", звучат по-естествено в изпълнение на Джулия Бочева като Ани в сериала, тъй като текстът се свърза с образа й на тийнейджър бунтар и е част от магията на филма. Извън това, който и да я пее, изглежда неестествено и без емоция.

Мари излезе в бял елегантен костюм с черна вратовръзка в контраст с Пер, който бе в черно, а на ръкава на ризата му беше извезано ROX. На каиша на китарата му пишеше ХХХ, което е и заглавието на турнето им - 30 години "Роксет". Започнаха със Sleepnig in my car, The Big L. Човек от екипа им придружи под ръка Мари до столче на сцената, където тя се разположи, а до нея имаше стойка, на която да облегне ръката си, на която блестеше красив пръстен. Така тя приличаше на кралица на трона си с жезъл. Всички знаят, че Мари пребори тежко заболяване, което остави своите последици. За да компенсира нейната принудителна статичност, Пер се раздаваше като за двама - пя, свири и танцува в тотална еуфория. Истински партньор! Изглеждаше в суперформа, млад и свеж - шведският ген си казва думата. Усмивката му - като на хлапак. Демонстрира я през цялото време. Забележителна обаче беше беквокалистката Дия, която хем подкрепяше Мари, хем се закачаше с Пер, а и свиреше на дайре.

Зад гърбовете им се спуснаха огромни щори, светлините се окъпаха в червено и сякаш ги наблюдавахме в интимна хотелска стая, стил Реймънд Чандлър - когато великият Марлоу току-що е угасил цигарата си, пепелника се е задъхал от фасове, а той разпитва поредната фатална дама.

Последваха хитове от Crash! Boom! Bang!,
Crush on You, The Heart Shaped Sea,
Fading Like a Flower, How Do You Do.

Пер представи басиста Магнус Бьоресон - и се пошегува, че юнакът като малък мърдал устни на песните на АББА, като си представял, че е едно от момичетата. "Вижте го - типичен швед - без коса, с брада и очила", задяваше го Пер.

По едно време залата потъна в мрак. Музиката спря. Но публиката викаше "Роксет, Роксет". Светна сцената, а от екипа на шведите обявиха, че прекъсват, за да оправят техническия проблем. После се разбра, че компютърът им се е рестартирал. Мари влезе в ролята на диригент и докато отстранят неуредиците, махаше елегантно с ръце и направляваше ръкоплясканията на публиката, така че се получи истинска мелодия.

Преди да запеят It Must Have Been Love, Пер поясни, че отначало това е трябвало да бъде страховита коледна песничка, но е била модифицирана така, че да стигне Холивуд - тя е титулното парче в саундтрака на хитовия филм "Хубава жена" с Джулия Робъртс и Ричард Гиър. Хората се надпяваха с Мари в Fading Like A Flower, Spending My Time. Особена радост предизвикаха хитове Dressed for Success, Dangerous, Joyride.

Тръгнаха си, но ги върнаха на бис - за Listen to your heart и най-големия им хит - The Look.

Музикантите се скупчиха около Мари и беше красиво - триумф на живота и приятелството над всички препятствия.
Кулминацията настана, когато китаристът Кристофър Лъндквист засвири "Моя страна, моя България" и публиката съвсем се размаза от кеф. Шведските музиканти са знаели, че тук ще ги очакват най-много фенове и са решили да поднесат този жест. Зад кулисите всички са били единодушни, че посрещането и концертът са безупречни. Веднага след това те полетяха за следващата си спирка.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички