"Роксет" ни разплакаха с "Моя страна"

"Роксет" ни разплакаха с "Моя страна" | StandartNews.com

15 000 пяха She's got the look в "Арена Армеец"

Пер се раздаваше двойно - заради Мари, която пееше, но не можеше да се движи по сцената

Мари Фредриксон и Пер Гесле направиха двуседмична тренировка за крака, ръце и седалищни части само за 2 часа на 15 000 меломани. "Роксет" бяха просто безупречни в "Арена Армеец", където събраха най-много публика от досегашните спирки на турнето им. Нямаше безучастни хора - всички танцуваха и пееха като на живот и смърт и по тази причина невинаги се чуваха музикантите от сцената. "Това трябва да е любов" се превърна в химн на вечерта, написаха по-късно от шведския екип във Фейсбук страницата им.

За "Революция Z" това наистина беше голям шанс - да подгряват шведския дует. Представиха се прилично - Мона беше с интересна пънк визия, момчетата свириха добре. Препоръчително е обаче да сменят малко репертоара, защото някои песни, например "Аз искам", звучат по-естествено в изпълнение на Джулия Бочева като Ани в сериала, тъй като текстът се свърза с образа й на тийнейджър бунтар и е част от магията на филма. Извън това, който и да я пее, изглежда неестествено и без емоция.

Мари излезе в бял елегантен костюм с черна вратовръзка в контраст с Пер, който бе в черно, а на ръкава на ризата му беше извезано ROX. На каиша на китарата му пишеше ХХХ, което е и заглавието на турнето им - 30 години "Роксет". Започнаха със Sleepnig in my car, The Big L. Човек от екипа им придружи под ръка Мари до столче на сцената, където тя се разположи, а до нея имаше стойка, на която да облегне ръката си, на която блестеше красив пръстен. Така тя приличаше на кралица на трона си с жезъл. Всички знаят, че Мари пребори тежко заболяване, което остави своите последици. За да компенсира нейната принудителна статичност, Пер се раздаваше като за двама - пя, свири и танцува в тотална еуфория. Истински партньор! Изглеждаше в суперформа, млад и свеж - шведският ген си казва думата. Усмивката му - като на хлапак. Демонстрира я през цялото време. Забележителна обаче беше беквокалистката Дия, която хем подкрепяше Мари, хем се закачаше с Пер, а и свиреше на дайре.

Зад гърбовете им се спуснаха огромни щори, светлините се окъпаха в червено и сякаш ги наблюдавахме в интимна хотелска стая, стил Реймънд Чандлър - когато великият Марлоу току-що е угасил цигарата си, пепелника се е задъхал от фасове, а той разпитва поредната фатална дама.

Последваха хитове от Crash! Boom! Bang!,
Crush on You, The Heart Shaped Sea,
Fading Like a Flower, How Do You Do.

Пер представи басиста Магнус Бьоресон - и се пошегува, че юнакът като малък мърдал устни на песните на АББА, като си представял, че е едно от момичетата. "Вижте го - типичен швед - без коса, с брада и очила", задяваше го Пер.

По едно време залата потъна в мрак. Музиката спря. Но публиката викаше "Роксет, Роксет". Светна сцената, а от екипа на шведите обявиха, че прекъсват, за да оправят техническия проблем. После се разбра, че компютърът им се е рестартирал. Мари влезе в ролята на диригент и докато отстранят неуредиците, махаше елегантно с ръце и направляваше ръкоплясканията на публиката, така че се получи истинска мелодия.

Преди да запеят It Must Have Been Love, Пер поясни, че отначало това е трябвало да бъде страховита коледна песничка, но е била модифицирана така, че да стигне Холивуд - тя е титулното парче в саундтрака на хитовия филм "Хубава жена" с Джулия Робъртс и Ричард Гиър. Хората се надпяваха с Мари в Fading Like A Flower, Spending My Time. Особена радост предизвикаха хитове Dressed for Success, Dangerous, Joyride.

Тръгнаха си, но ги върнаха на бис - за Listen to your heart и най-големия им хит - The Look.

Музикантите се скупчиха около Мари и беше красиво - триумф на живота и приятелството над всички препятствия.
Кулминацията настана, когато китаристът Кристофър Лъндквист засвири "Моя страна, моя България" и публиката съвсем се размаза от кеф. Шведските музиканти са знаели, че тук ще ги очакват най-много фенове и са решили да поднесат този жест. Зад кулисите всички са били единодушни, че посрещането и концертът са безупречни. Веднага след това те полетяха за следващата си спирка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай