Разпръсват праха на Дейвид Боуи над Бали

Иман с дъщеря си Александриа

Разпръсват праха на Дейвид Боуи над Бали | StandartNews.com

Рок легендата завещал 1 милион долара на бавачката на сина си

$50 милиона получава вдовицата Иман, по 25 бона за двете деца на музиканта

Легендарният рокаджия Дейвид Боуи, който почина от рак на 69 г., е пожелал да бъде кремиран и прахът му да бъде разпръснат над екзотичния индонезийски остров Бали. Церемонията трябвало да бъде изпълнена в будистки ритуал. Това негово искане е било записано в завещанието му, заведено в петък в съд в Ню Йорк, съобщава Би Би Си. Документът с последната му воля е съставен още през 2004 г. и е подписан с рожденното име на певеца Дейвид Робърт Джоунс. Не е ясно дали желанието му вече е изпълнено или предстои.

Музикантът е завещал на семейството си 100 милиона долара. Половината от състоянието му отива за съпругата му Иман, включително жилището им в Ню Йорк. По 25 милиона вземат синът му от първата съпруга Анджи, режисьорът Дънкан Джоунс и 15-годишната дъщеря от Иман Александриа. Личният асистент на звездата - Корин Шваб, получава 2 милиона долара. Един милион пък взема бившата бавачка на сина му Марион Скене.

Тялото на Дейвид Боуи е било кремирано на 12 януари, два дни след смъртта му, в Ню Джърси, според акта за смърт, приложен към завещанието. Новинарски агенции съобщиха, че на церемонията не е имало членове на семейството му или приятели, точно както Боуи приживе е пожелал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай