Почина Джордж Майкъл

Почина Джордж Майкъл | StandartNews.com

Британският музикант Джордж Майкъл почина на 53-годишна възраст.

Според съобщение на полицията в Таймс Вали (Thames Valley), в 13:42 часа местно време (15:42 часа бълг.вр.) е била извикана линейка в частния имот. Няма съмнителни обстоятелства около смъртта, според разследването, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Възможно е легендарният британски музикант Джордж Майкъл да е починал от сърдечна недостатъчност, пише „Билборд" (Billboard). 

Съболезнованията си в социалните мрежи споделиха и Елтън Джон, Марк Ронсън, Лиъм Галахар, Райън Адамс, Мадона, кметът на Лондон Садик Хан и лидерът на британската опозиция Джереми Корбин. Както разказва на изданието мениджъра на певеца Майкъл Лимпан, в неделното коледно утро му позвънили със съобщението, че Майкъл е бил открит „спокойно лежащ в леглото". Изключена е насилствена смърт на музиканта.

Според Липман, смъртта, предизвикана от сърдечна недостатъчност, е била неочаквана. През 2011 година музикантът се разболя от тежка форма на пневмония, заради което той отмени поредица свои изяви. По време на лечението на Майкъл бе използвана апаратура за изкуствено дишане, което е можело да доведе до загуба на гласа.

Джордж Майкъл е роден на 25 юни 1963. Той е британски попизпълнител и композитор. Роден е в Северен Лондон като Йоргос Кириакос Панайоту. На голямата сцена се качва в началото на 80-те години с дуета "Уам!".

Продал е над 100 милиона албума през цялата си кариера, продължила над 4 десетилетия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай