Обичаме те, викаха на Лиса в НДК

Обичаме те, викаха на Лиса в НДК | StandartNews.com

След знаменития концерт певицата и бендът разпуснаха в ирландски пъб
Фенове нахлуха на сцената с рози и си изпросиха целувки от мисис Стенсфийлд

Лиса Стенсфийлд заслужи аплодисменти освен заради очакваното прекрасно пеене и за още две неща - излезе уважително на време и не лицемери със заучени фрази на български. А толкова буквално омаяна публика, отдавна не е имало. Почти два часа Лиса разказва за любовта във всичките й форми, измерения и полюси. Нямаше и грам шоу маймунджулуци - достатъчен беше гласът й. Тя и музикантите й направиха вечерта неповторима.

Десет минути след 20 часа всички бяха заели позициите си на сцената в зала 1 на НДК. Андреа Грант от беквокалите даде тон и миг по-късно британската звезда излезе в целия блясък - във вечерна рокля, леко прозрачна, съблазнително тясна, без сутиен. Лиса носеше оранжево балонче, което се рееше като ореол зад главата й - и в първите фрази от Can Dance чухме глас, преживял доста цигари. Дрезгав и секси. На средата на парчето всички от оркестрината вече танцуваха. Орлин Павлов възторжено се радваше на Лиса в компанията на млада девойка.

След третата песен, Real thing, тя поздрави верните си поклонници с Деня на детето и хвърли балончето към тях. Събу високите елегантни обувки и се заговори с хората. "Много време ми отне да дойде при вас, но си струва", каза тя. После добави, че след София се прибират у дома и затова тази вечер всичко ще бъде като за единствен път.

Запя парчета от последния си албум Seven, който издаде след 10-годишна пауза, гарнирани с познатите й хитове. Липсваше само готиното This Is the Right Timе от 89-а. Съпругът й, Йън Дивейни, работеше усилено на своя кийборд, триеше умората с бяла кърпа от време на време, а от другата страна на Лиса, зад клавирите, беше Дейвид Оливър, който периодично се включваше и с глас.

Личеше си, че момичето, което някога държеше да е различно във всичко и напук на шоу индустрията, се носеше с къса коса, днес е много чувствена стопроцентова жена. С всеки жест и танц тя подлудяваше тълпата. Пусна косите и се носеше като самодива с ефирната си рокля из сцената. Гласът й беше неудържим, силен, плътен, изпълнен с магия и страст, мамещ, също като на Лермонтовата Тамара. После питаше феновете как са, извини се, че не говори езика ни и ни подкани да си превеждаме един на друг.

"Може да не харесвате нещо в себе си, а то да се стори страхотно за някой друг, така че гордейте се с това, което имате", призова тя и подхвана So be it.

Зарадва хората с кавъра на Never, Never Gonna Give You Up на Бари Уайт. Всички танцуваха - така, както се беше заканила, че ще ги накара, още преди да пристигне. Момиченце се качи на сцената й и подари шоколадово яйце. Напорист мъж й поднесе роза, накара я да му разпише диск и даже я разцелува по двете страни. Лиса изпя и Someday (I'm Coming Back) от саундтрака на "Бодигард" с Кевин Костнър и Уитни Хюстън. Последва божествено изпълнение на Stupid Heart, което съвсем побърка съвсем меломаните.

"Сега ще ви изпея нещо от новия албум Picket Fence - разказ за отчаяно влюбена жена, която получава мъжа на мечтите си, но той се оказва такова копеле, че го убива", разказа Лиса и залата се изпълни с усещане за опасни красавици ала Реймънд Чандлър.

Чухме още Conversation и Carry On от последния диск. Нещо малко по-старо също доста раздвижи публиката - "8-3-1", осем букви, три думи, едно чувство...(I love you). Неустоима и харизматична, Лиса стоеше с гръб към залата и танцуваше изкусително в Time Тo Make You Mine.

Соул, поп, фънк, даже и малко латино - хората просто не можеха да си удържат краката.

Накрая на емблематичното й парче All Around The World девойка се качи на сцената и започна да танцува до Лиса, която й подаде и микрофона да приглася. Човек от екипа й се качи и прикани момичето да слезе обратно. "Обичаме те, Лиса" викаха на няколко пъти от различни краища на залата. Тя благодари и се скри. Обаче беше ясно, че няма да се измъкне без бис и се върна с още две песни от новия си албум - Love Can и Live Together. След концерта тя и хората й са разпуснали в ирландски пъб, а днес сутринта са отлетели към дома си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай