Нежната Таря покори родните фенове за 9-и път

В края на концерта Таря се загърна с трибагреника. БУЛФОТО

Нежната Таря покори родните фенове за 9-и път | StandartNews.com

Повече от два часа - без басист, в разхвърляни тоалети и във върхова форма на своя сопранов глас - Таря Турунен изнесе героично девето шоу у нас. Финландската симфонична-метъл фурия събра повече от хиляда от родните си фенове във вторник вечер в зала "Универсиада". Задушевната атмосфера като между стари приятели, които се виждат веднъж годишно, потвърди силната любов на тукашните поклонници към тежката музика към Таря, но и нейната привързаност към България също. "Искам да ви призная колко важно е за мен това, че вие тук винаги сте ме приемали толкова добре - винаги съм се чувствала добре дошла, обичана и приета, още от началото на моята кариера", сподели развълнувана Таря. Тя получи няколко букета с рози - с бели и червени, но и други подаръци като плюшени сърца.

Бендът на Таря, който безспорно е съставен от големи професионалисти, трябваше да изнесе целия концерт без басиста си Кевин. По нареждане на лекарите музикантът е бил задържан в болница, разказа Таря. Заедно с родните фенове тя направи клипче за него с телефона си.

Таря изпя само две песни на предишната си суперуспешна група "Найтуиш", в която изгря звездата й. Но пък останалите й песни от соловата й кариера, макар и не такива хитове, също носят мощен заряд, съчетаващ пауър и
симфоничен метъл с нейния красив глас. Въпреки че много фенове съжаляват за раздялата й с "Найтуиш", Таря продължава да покорява с харизмата си нови фенове и да поддържа страстта у старите. Финландката много добре разбира, че в тежкия бранш, в който тя пребивава, никой не очаква от нея да бъде мъжкарана. Напротив, точно нейните женственост, деликатно държане, нежност към публиката, която проявява на всеки концерт, и дори донякъде мъничката й непохватност на сцената, я правят неустоима.

Концертът у нас е част от европейското турне The Shadow Shows, което стартира през октомври и с което през лятото преди това Таря посети за пръв път Китай, Хонконг и Тайван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай