Незабравимите хитове на Linkin Park

Незабравимите хитове  на Linkin Park | StandartNews.com

След самоубийството на невероятно талантливия вокалист на американската ню метъл група Линкин Парк - Честър Бенингтън, музикалният свят никога вече няма да е същият. Безброй фенове и музиканти скърбят за 41-годишния Честър. "Понякога да кажеш "Сбогом" е единственият начин", изпя той в големия хит на Линкин Парк - Shadow Of The Day. Песните на бандата докоснаха и завладяха много почитатели на рок музиката и няма скоро да бъдат забравени. Ето и любопитни факти за някои от тях.

One Step Closer - да се чувстваш на ръба

Другият емблематичен вокалист на Линкин Парк - Майк Шинода, казва, че първият им хит One Step Closer, е без някакво скрито значение, че текстът казва всичко ясно и директно. И затова песента всъщност е толкова добре приета от феновете. Още от дебютния им сингъл личи, че бандата ще смесва рок и рап доста умело и ще се превърне в сензация на музикалната сцена. Текстът пък загатва за вечната борба между прекалената чувствителност, уязвимостта и гнева - "Всичко, което ми казваш, ме тласка все по-близо до ръба и всеки момент ще се разпадна". "Песента е писана, когато прекаравахме много време в звукозаписното студио и нещата около личния ни живот и кариерата ни ставаха стресиращи", признава Майк малко след излизането на One Step Closer. Чувствали са се като на ръба. Години по-късно обаче Шинода добави още нещо - песента е написана за музикален продуцент, който казал на Честър, че трябва да изостави бандата и да стартира солова кариера. Честър обаче не искал и да чуе за подобно нещо.

Papercut - емблема на бандата

В интервю за радиостанцията Monster Radio RX 93.1 през 2013 г., Бенингтън признава, че хитът Papercut отразява идентичността на бандата, сякаш тя е тяхна емблема и остава негова любима песен завинаги. Papercut е нещо като прецедент за метъл музиката през новия 21-и век, обяснява Честър. "Още от началото на кариерата ми в Linkin Park исках мелодията да е водеща за музиката ни", казва вокалистът. Той твърди, че бандата умеела много добре да смесва хип-хоп и рок звучене, но нещо куцало в музиката им, тя не била достатъчно мелодична. Честър смята, че с Papercut е успял да промени това.

In The End - най-големият хит

В средата на 2001 г. групата издавa емблематичният сингъл - In The End. Това и до ден днешен се приема като най-големия хит на Linkin Park и през 2001 г. In The End e една от най-често въртяните по радиостанциите и ТВ каналите песни. Интересното е, че Честър признава, че не е бил много въодушевен от това парче. "Никога не съм бил фен на In The End и дори не исках да я включваме в албума", казвал е той. Но после сам осъзнава, че не е бил прав. "Представяте ли колко грешно съм разсъждавал? Сега обичам In The End и мисля, че е страхотна песен", коментира певецът през 2012 г. пред V Music.

What I've Done - лице в лице с грешките

Това е една от най-известните песни от третия албум на американската банда - Minutes to Midnight. Честър споделя, че тази песен е за изправянето лице в лице със своите грешки, за борбата с демоните от миналото, които все още те преследват и опитът да приемеш тези неща като част от теб, без да им позволиш да те разяждат и да те победят. Песента би трябвало да е посветена на опитът да продължиш напред и старанието да станеш по-добър, отколкото си бил вчера, твърдеше още Бенингтън. Все пак, много почитатели на групата смятат, че песента може да се приеме и като обществено ангажирана, тъй като в клипа са показани много деца, умиращи от глад. Има също ключови фигури като Майка Тереза, Махатма Ганди, Адолф Хитлер, Саддам Хюсеин и мн. др. Бандата свири в калифорнийска пустош и в клипа са показани все световни проблеми - замърсяване, глобално затопляне, расизъм, тероризъм, бедност, глад, затлъстяване, проблеми с наркотици и т.н.

Leave Out All The Rest - песен за прошка

С Leave Out All The Rest Честър сякаш се сбогува със семейство, близки, приятели, фенове. Разказва се за човек, който е направил много грешки и сега търси прошка. Оригиналното заглавие е било "Страх", но после от бандата го сменят. Има някои слухове, че тази песен е посветена на американските войници, но от Linkin Park по-скоро отричат това. Според Честър, тази песен е за човечността, за избора да запомниш добрите неща, а не лошите, когато се разделяш с някого. След самоубийството на Честър, много фенове споделиха в социалните мрежи именно тези стихове от песента - "Когато времето ми дойде, забрави лошото, което съм сторил..." ; "Не се възмущавай от мен, и когато почустваш празнота, пази ме в спомените си, забрави всичко останало".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай