"Назарет" идват с нов вокал в Русе

"Назарет" идват с нов вокал в Русе | StandartNews.com

Танцьорите на Майкъл Флетли палят страстите край Дунав

Йълдъз Ибрахимова и Ибряма с култов спектакъл в новата "Арена" в града

Легендарните рокаджии "Назарет", от които са се учили банди като "Гънс енд роузис" и "Аеросмит", ще зарадват меломаните у нас - този път в Русе.
Те ще излязат за безплатен концерт на 13 септември в новата зала на града в програмата на традиционния фестивал "Green Rock Ruse 2015". Начело на шотландците ще бъде новият вокал Карл Сентънс, въпреки че надали някой може да замести Дан Макафърти.

Ултрамодерната и функционална "Арена Русе", която отваря официално врати на 23 юли с концерт на Лили Иванова, е подготвила за своите посетители много разнообразна музикална програма до края на годината. В началото на есенния сезон там излизат виртуозите от "Джаз фолк класик". Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов-Ибряма на 18 септември ще бъдат в компанията на една от най-старите филхармонии в България - "Професор Димитър Ненов" от Разград. Спектакълът представлява уникално съчетание на стилове - джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година. Той е поканил и страхотния оркестър "Тракия" с ръководител Нешко Нешев. Изключително емоционалното преживяване е без аналог в България до този момент.

След Русе проектът ще бъде представен в зала номер едно на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - "Зурлу" в Истанбул през октомври.
В Русе на 4 октомври акостират танцьорите на Майкъл Флетли - билетите за "Lord of the Dance: Dangerous Games" са в продажба. Великата Едит Пиаф ще бъде почетена край Дунав с шоуто на френската певица Ан Карер. На 24 ноември тя ще изпълни вечните хитове на Пиаф в компанията на своя оркестър. На 4 декември в Русе пристига националният балет на Грузия "Сухишвили". През 1967-а неговите звезди поставят рекорд в "Ла Скала", който остава прецедент в историята на култовата миланска опера - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.
В навечерието на Коледа настроението в Русе ще бъде приповдигнато благодарение на култовия "Оркестър за сватби и погребения" и Кръстника на балканската музика - Горан Брегович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай