Меломани аплодират джаз феста в Банско

Меломани аплодират джаз феста в Банско | StandartNews.com

Джаз фестивалът в Банско се радва на огромен интерес от меломаните. Любители на музикалния жанр от страната и чужбина куфеят всяка вечер, без да ги притесняват по никакъв начин протичащите в момента строително-ремонтни дейности по подмяна на водопроводната и канализационна мрежа на курортния град. Защото музиката е невероятна и кара всеки, който се докосне до нея, да я аплодира и да забравя за всички проблеми. Програмата на фестивала предлага невероятно пъстра палитра от музикални жанрове на зрителите, както и възможност за богат избор. Виртуозният пианист и композитор Леонид Пташка и любимците на публиката – британската група „Мънго Джери" изправиха публиката на крака.

Феноменалните музиканти, качващи се на откритата сцена всяка вечер, градират удоволствието от музиката, оставяйки в публиката жажда и за следващите издания на фестивала. Обичаните от всички българи - култовите Йълдъз Ибрахимова и „Дърти пърчис" с Иван Лечев, заслужено получиха аплодисментите на хората в Банско, а групата "Дандалунда бенд" с Весела Морова, бразилският перкусионист Клаудио Крон до Бразил и танцьорките от "Амазония" добавиха в джаз коктейла горещи бразилски и африкански ритми.

По време на фестивала традиционно се провежда изложението „Произведено в България", на което български производители предлагат своите стоки. Ръководството на община Банко се стреми да стимулира местното производство, като за целта дава възможност на производители да предлагат своите био продукти по време на най-активната част от летния туристически сезон. Съпътстващо фестивално събитие е любопитната изложба на тематични фотоси „Jazz в Банско" на Стефан Марков от „Булфото", който е събрал най-добрите 40 снимки с най-ярките моменти от историята на фестивала. Изложбата може да бъде разгледана в читалище „Никола Вапцаров".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай