Събота,

Лили благодари на Митко Цонев във Фейсбук

От: Администратор -
5221
Лили благодари на Митко Цонев във Фейсбук
A
A
A

"Благодаря, БНТ! Благодаря, Митко Цонев! Благодаря на екипа и на всички, които ме посрещнаха и показаха своето уважение!". Това написа Лили Иванова в социалната мрежа Фейсбук по повод вчерашното й интервю за националната телевизия, събрало хиляди пред екрана. И пожела здраве и щастие на целия екип.

Иванова не беше давала телевизионно интервю пт близо 3 години. Най-голямата българска певица подготвя мегаконцерт в зала 1 на НДК на 31 март, където ще изпълни няколко нови песни и ще представи различни аранжименти на утвърдените й хитове.

Публикуваме интервюто й със съкращения.

- Песента "Този миг" ще бъде чута за първи път на живо на твоя концерт в зала 1 на НДК на 31 март. Нещо повече за нея да ни кажеш?
- Музиката е на Веселин Веселинов-Еко, както аз го наричам "басиста на България". Текстът е на Стефан Вълдобрев. И двамата за първи път пишат нещо за мен.
- Гледам те как говориш, как звучи гласът ти. Откъде тази енергичност у теб? Винаги си била толкова енергична, обаче тази енергия не се губи през годините. Как го постигаш?
- Не зная. Няма нищо специално да ям и да пия. Нямам нужда от алкохол, разбира се
- Никога ли не си пила?
- Никога не съм пила, нито пушила в живота си. За мен тези неща са непознати и не съжалявам за това.
- И сигурно не си общувала с хора, които злоупотребяват?
- Не, не, не! Ако разбера, че някой пие, въобще не отивам при него. Не понасям хора, които пият алкохол. Вкъщи имам алкохол, разбира се, но ако дойде някой, му казвам: "Алкохол в тази къща не поднасям". Нека си знаят!
А енергията, за която ти питаш, мисля, че моята сила е в моя дух. Баба ми беше такава, майка ми - също.
- Има ли начин да преодолееш предателството, да простиш?
- Много често ми задават този въпрос. Аз отговарям почти едно и също.

Никога не забравям, ако някой ме е засегнал или ме е обидил

Не прощавам, но и не отмъщавам! Прошката е само пред Господ и само той може да наказва. Аз не мога да наказвам, нито да прощавам.
- Върви ли каляването на душата, на характера с много лишения?
- Е, чак пък лишения. Те са да не ям прекалено много, но това е моят начин на живот. Хапвам малко, но често. Но определена храна - тестени неща не ям, хляб не ям... Обичам шоколад и сладкиши, но си ги позволявам само когато имам концерт, защото ми трябва енергия. Въглехидрати ям много рядко, но много обичам.
- Ти вярваш ли в съдбата?
- Да! Съдбата е тази, която диктува събитията на всеки един човек.
- Това кога го разбра?
- Доста късно.
- Ванга има ли пръст в това, че ти вярваш в съдбата.
- Може и да има. Ходила съм при нея, когато съм имала проблем и тя ми е казвала винаги "Не се притеснявай. Пак ще имаш твоите рокли". Не знам защо - рокли, костюми... Може би, защото аз много внимавам за моя имидж, за облеклото си, а навремето беше трудно да внимаваме, защото нямаше нищо. Каквото докопаш отнякъде... Но Ванга ми е казала нещо, което съм запомнила: "Не се притеснявай от нищо. Ще пееш до края на живота си". Съжалявам, че някои хора трябва да го чуят. Както виждаш, всичко ме забавлява.
- Имаш много приятели, имаш своята публика. Много повече са хората, които те обичат.
- Зная. И искам да благодаря на моята публика. На първо място я слагам.
- Чувствала ли си се самотна въпреки толкова много обожатели?
- Един ужас ще е, ако доживея да се чувствам самотна. Аз обичам да съм сама. Да си сам и самотата са различни неща. Ако не съм сама за по-дълго време през денонощието, аз загивам.
- Твоите текстове винаги имат страхотно звучене. С тях се разказват истории, има философия. Има певци, които не ги интересува какво пеят, но ти не си от тях.
- Имах късмета и щастието да изпея текстовете на най-великите български поети - Яворов, Иван Вазов, Славейков, Дамян Дамянов, Павел Матев. Винаги съм се стремяла да имам съдържание в музиката си. Иначе не мога да изпея нищо.
- Една колежка е описала твой концерт, на който е дошъл твой почитател - глух. Стигало му само да те гледа. Ти запозна ли се с този човек?
- Запознах се само с журналистката - Дарина Герова. Страшно се разчувствах. Как може такова нещо?! Казал й "Дойдох само да я видя".
- През тези години материалното, парите, имали ли са голямо значение в твоя живот? Помниш ли първия си хонорар от пеене за какво го похарчи?
- Беше осем лева, но знам ли за какво съм го похарчила. Имаше една много добра певица Ани Пармакова - майката на Васил Пармаков, пианиста. С мъжа си имаха бенд. Когато дойдох в София и исках да стана певица, ходех да ги слушам. Отидох на тяхна репетиция. Ани Пармакова държеше едно пакетче с бонбонки "Теменужки" и си хапваше. Гледам, ама пари нямам никакви и си викам:

"Аз като порасна и спечеля пари, ще си купя и аз "Теменужки"

Не помня дали си купих...
- Цветя обичаш?
- Много обичам бели цветя.
- Гледах едно интервю у вас. В цялата къща имаше живи цветя.
- Все още е така.
- Злобата усещала ли си я с порите на кожата си? И в тази държава тя повече ли е?
- За съжаление - да. Тя е по-активна, но не може да победи любовта. Но злобата е най-жестокото чувство в света, най-унищожаващото чувство.
- Ти някога озлобявала ли си се към човек, който ти е навредил?
- Не, защото злобата разрушава. Тя е разрушително чувство. Това е болест и за онези, които се разболяват от нея, това е пагубно. Никак не ми се иска да бъда на тяхно място. Искам да спя спокойно.
- Имаш ли време да четеш книги?
- Да, вечер. Заспивам към два часа или два и половина, но гледам в 12 часа да съм си легнала с книгата. Обичам да чета, имам голяма библиотека. Предпоследната книга, която прочетох, страшно ме впечатли - "Факторът Чърчил". За него бях чела разни неща, но не знаех подробности. Той наистина е бил фактор! Изключителен!
- Да те върна към Уинстън Чърчил. Замисляла ли си се какво би било, ако се беше родил в България?
- Знаеш го извода - нямаше да сме на това дередже.
- Можеше ли Чърчил да бъде политически герой у нас, какъвто е бил в Британската империя?
- Не знам дали съм права, обаче тук всичко се унищожава. Идват с лозунга "До мен нищо не е имало, почваме отначало. След мен и потоп". Всичко разрушаваме. Защо?! Няма градивност във всяко едно отношение. Не само политическо. Градивността е нулева - в изкуство, в култура, в каквото и да било. Може само да осмеят някого, да му се подиграят, да го направят за резил. А всъщност себе си правят за резил.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички