Понеделник,

Крал Чарлз влюбен в наше съкровище

От: Стандарт -
1686
Крал Чарлз влюбен в наше съкровище
A
A
A

Крал Чарлз Трети е влюбен в едно от Чудесата на България - Панагюрското злато, което в момента е изложено в Британския музей. Монархът сподели възхищението си пред премиера Гълъб Донев, с когото проведе кратка среща часове преди коронацията в Лондон. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във фокуса на разговора на премиера Донев и Чарлз III беше засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието. Акцент беше поставен и върху откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища - Панагюрското.

Гълъб Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.

Визитата на министър-председателя Гълъб Донев в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз Трети .


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com