Класика и джаз с "Пинк мартини" в НДК

Класика и джаз с "Пинк мартини" в НДК | StandartNews.com

След две години прекъсване "Пинк мартини" се връщат у нас. Световната поп-джаз формация ще има концерт на 21 октомври в НДК. Американците пълнят залите със зашеметяващ микс от класика, джаз, старомоден поп, латино, суинг. След като са свирили с повече от 40 оркестъра по цял свят, тук ще им акомпанират софийските симфоници. През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл стои политическа кариера. Но той решава да смени посоката на живота си. Мечтае да направи нещо различно - привлекателно и позитивно. Така основава музикална група и кани състудентката си Чайна Форбс за вокалистка. Днес малкият му оркестър с дузина музиканти, които той нарича "Пинк мартини", обикаля с бляскавите си спектакли континентите - пеят на няколко езика, дори и на фарси. Двама перкусионисти са от Бразилия, барабанист е израснал в Перу, тромбонистът е немец, афроамериканската певица говори френски и италиански, а виолончелистът - мандарин. Шоуто им прилича на околосветско пътешествие с пъстри емоции.

За разнообразния си репертоар групата се вдъхновява от романтичните холивудски мюзикъли на 40-те и 50-те години. Музиката на "Пинк мартини" звучи в "Семейство Сопрано", "Западното крило", "Г-н и г-жа Смит".
Имат седем издадени албума с три милиона продадени копия. Билетите за концерта, организиран от "БГ саунд стейдж", са от 40 до 100 лева и могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай