"Кинг Кримсън" в НДК

"Кинг Кримсън" в НДК  | StandartNews.com

На 1 октомври в зала "Люмиер" публиката ще се наслади на виртуозните музиканти от прогресив рок триото "Стик мен". Името им идва от странния полифоничен десет- или дванайсетструнен инструмент, който може да звучи и като бас, и като китара едновременно и се нарича Chapman Stick - китаробас. Двама от триото са добре познати на маниаците на прогресив рока. Басистът Тони Левин и барабанистът Пат Мастелото са от ритъм секцията на "Кинг Кримсън" (първият им албум "In the Court of the Crimson King" е от 1969-а). Тази авангардна лондонска група от началото на 70-те бе тотално антикомерсиална и вечно експериментираща. Затова музикантите й си създадоха верни последователи, независимо от малкото си появи в радио и тв ефира.

"Стик мен", в което влиза и уникалният немски китарист Маркус Ройтер, се събират през 2008-ма благодарение на Левин и веднага очароват публиката с изпълненията си на живо.

Билетите за шоуто до 24 септември ще са по 40 лева (с 10 на сто отстъпка, ако ги купите до 6 септември), а след това - по 50. Вече се продават в касите на НДК и Тикетпро в страната, съобщават организаторите от "София мюзик ентерпрайсис".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай