Камен Донев открива "София Моно"

Камен Донев открива "София Моно" | StandartNews.com

Актьорът представя възгледите на учителя на 3 и 10 юни в парка на Военната академия

Шестият поред фестивал "София Моно" обещава интригуващи заглавия и истинско наслаждение под звездите. Този път организаторите са разширили спектъра от жанрове и освен моноспектакли ще видим представления с по няколко актьора, както и бутиков концерт.
В първия ден от феста - 3 юни, на сцената в парка на Военната академия излиза Камен Донев с култовия си спектакъл "Възгледите на един учител за народното творчество". Седем дни по-късно той пак там ще разиграе и продължението, в което фамозният учител говори за "всеобщата просвета".

На 6 юни на сцената на "София Моно" ще стъпи един от най-новите спектакли на Пловдивския театър - "Кредитът" от Жорди Галсеран. Ролите в него са поверени на Асен Блатечки, Атанас Атанасов, Калин Врачански и Василена Атанасова. Режисьор е Бина Харалампиева. "Кредитът" е блестяща комедия, разглеждаща една от най-невероятните истории, които някога могат да се случат в кабинета на мастит банков директор.

На 8 юни следва хитовият авторски моноспектакъл - "Живак". Изигран повече от 100 пъти на сцена, той представя житейската история на един комичен българин, който търси мястото си под звездите с много хумор и самоирония. За представлението си през 2013-та Димитър Живков получава "Аскеер" за изгряваща звезда.

На 11 юни на сцената във Военния парк излизат Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони, които ще изиграят легендарната си версия на "Секс, наркотици и рокендрол", който навърши 23 години. За първи път в България зрителите ще могат да видят пътуващия "unplugged" вариант на спектакъла, който триото показва, когато обикаля света.
Последната вечер на фестивала - 13 юни, ще бъде музикална. След концерти в големите зали в България и по света, "Фондацията" ще бъдат на една ръка разстояние с бутиково шоу. Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще представят нови вечни песни в репертоара си.

Всички събития са с начален час 21.00 ч. а билетите в различните фестивални дни са между 10 и 50 лева. Те могат да се закупят от мрежата на Ticketportal.bg, от билетния център в НДК, на касата на "Арена Армеец", в магазините "Office1Superstore", книжарници "Бууктрейдинг", бензиностанциите "OMV" и от "На тъмно".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай